Всяка година списание Time избира личност на годината. Според изданието

...
Всяка година списание Time избира личност на годината. Според изданието
Коментари Харесай

Ето я и най-влиятелната личност на 2022 г. 

Всяка година списание Time избира персона на годината. Според изданието оценката се дава на човек, който през миналите 12 месеца е имал най-голямо публично въздействие, било то позитивно или негативно.

Този път за Личност на 2022 година Time избра украинския президент Володимир Зеленски. От изданието разгласиха фотография с лика на Зеленски, заобиколен от украинския народ. 

Това е признание за водачеството му по време на войната на страната му против Русия. Списанието призна също и " духа на Украйна ", акцентирайки устойчивостта на страната в укор към съветския президент Владимир Путин.

Честта да бъде Личност на годината е и поредната стъпка в удивително нанагорнище на Володимир Зеленски, почнало с отдръпването от кариерата на ефирен комедиант, минало през президентския пост през 2019 година и стигнало до сегашното, утвърждавайки статута му на водач с световен престиж.

Украинският президент, който се трансформира в въплъщение на съпротивата на нацията, откакто Русия стартира нашествието си през февруари, характеризира войната като битка на миролюбив народ, търсещ независимост от тиранията, написа Time. 

Две решения, взети през февруари, дефинират и неговия жанр. Когато войната стартира, западните сили и военните специалисти допускат, че съветските сили бързо ще завладяват столицата Киев и очакват правителството да се отдръпна на по-безопасна територия. Вместо това Зеленски остана в града като знак на непокорство и последователност на гражданската власт. В последна сметка украинските сили отблъсват съветската офанзива там.
 Шон Пен, Володимир Зеленски и какво направи американският артист за украинския президент
Все по-близките връзки на Шон Пен и Володимир Зеленски

И Оскарът отива при...

Второто решение е да стартират да се излъчват вечерни речи в обществените медии. Малко преди началото на нашествието, Володимир Зеленски казва: " Вслушайте се в гласа на разсъдъка ", добавяйки: " Украинският народ желае мир. "

В нощта, когато съветските сили пресичат границата и започват да бомбардират Киев, той изказва новата национална задача. " Путин стартира война против Украйна и против целия либерален свят ", споделя той. " Той желае да унищожи страната ни и всичко, което сме построили, само че ние знаем силата на украинския народ. "

Оттогава Володимир Зеленски употребява офиса си в Киев, за да изнася поредност от обръщения до Конгреса на Съединени американски щати, английския парламент, Европейския съюз и доста други институции и организации, като моли за военна поддръжка, благодари на нациите, че стоят до Украйна и обрисува позицията на неговата страна като битка сред свободата и деспотизма.

Дори външният му тип - военното облекло, се трансформира в запазена марка, укрепвайки имиджа му на цивилен боец. В средата на ноември той направи триумфално посещаване в южния град Херсон, малко откакто украинските сили го завладяват. Посещение, за което с удивление описват публицистите от. Успехът на Зеленски като боен водач се основава на обстоятелството, че смелостта е заразна, написа Саймън Шустър.
 Илон Мъск, Time, персона на годината и решението на списанието за 2021 година
Ето я и най-влиятелната персона на 2021 година

Изборът на списание Time

" Той се популяризира измежду политическото управление на Украйна в първите дни на нашествието, защото всички схванаха, че президентът е останал в близост. Неговите професионални инстинкти, извлечени от живота като артист на сцената, означаваха, че той знаеше по какъв начин да разчита тълпата и да реагира на нейните настроения и упования. Неговата публика e целият свят. И той е решен да не ги подведе. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР