Всяка година няколкостотин колоездачи - ентусиасти от цяла България, Румъния

...
Всяка година няколкостотин колоездачи - ентусиасти от цяла България, Румъния
Коментари Харесай

73-годишният Петър Димитров пак яхва велосипеда за 740 км в "Дунав Ултра"

Всяка година няколкостотин колоездачи - запалянковци от цяла България, Румъния и други страни се включват в изминаването на най-популярния веломаршрут на Балканите - Дунав Ултра с обща дължина 740 км.

За осма подред година на 2 септември във Видин ще се организира промо събитието, този път под наслов „ Обратно при реката “ .

 150 велосипедисти от България и Румъния ще започват дружно и ще изминат дистанцията по северната граница на България, преминавайки от запад на изток по поречието на река Дунав до Черно море - до крайната му точка - село Дуранкулак (Общ. Шабла).

Преходът е самостоятелно предизвикателство за всеки и идея за разпространение на над 110 обитаеми места в България.
„ Отдавна желаех да вземам участие. Миналата година ме одобриха топло и в действителност претърпях вело премеждие “, сподели пред Радио София 73-годишният Петър Димитров от Варна, който и този септември ще върти педалите по некраткия маршрут. И изясни, че всеки от участниците самичък възнамерява стадиите и продължителността на преходите.

" Обиколил съм съвсем цяла България - и в равнините, и в планините, само че това преживяване е необикновено - усещаш величието на една река с дълга история, наслаждаваш се на прелестни гледки, чувстваш хората към теб. "

В първото си присъединяване на Дунав Ултра Петър Димитров е минал дистанцията на 6 дни и половина. Казва, че километрите не са проблем, може да ги премине за 2-3, 5  дни. Но желае да се наслаждения на хубостите на България.

С Петър Димитров беседва Лъчезар Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР