Всяка година Калифорнийската академия на науките призовава фотографите от цял

...
Всяка година Калифорнийската академия на науките призовава фотографите от цял
Коментари Харесай

Кои са победителите във фотоконкурса BigPicture Natural World 2021

Всяка година Калифорнийската академия на науките приканва фотографите от целия свят да показват най-хубавите си фотоси, с които да покажат биологичното многообразие на Земята.

Победителите и финалистите във фотоконкурса BigPicture Natural World през 2021 година акцентират хубостта на природата, както и провокациите, пред които животът на планетата непрестанно е изправян.

Джо-Ан Макартър завоюва Голямата премия за фотографията си " Надежда измежду пепелта ". Фотографката е снимала фрагмента, до момента в който съпровожда организацията Vets for Compassions, която се пробва да помогне на коали, ранени при опустошителните австралийските пожари.

На фотографията, заобиколено от изпепелена гора, виждаме женско източно сиво кенгуру, което стои гордо изправено със своето малко, пъхнато на безвредно място в торбата на майката.

Снимката съставлява мощна метафора за оцеляването и устойчивостта - показвайки, че в никакъв случай не би трябвало да губим вяра, даже всички шансове да са против нас.

Като насочват вниманието си към тези невероятни фотоси от дивата природа, уредниците на фотоконкурса се надяват, че хората ще бъдат въодушевени да пазят и съхраняват биоразнообразието от скотски типове, които населяват нашата планета.

Вижте повече за спечелилите в обособените категории на фотоконкурса в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР