Всяка дисциплина може да се учи онлайн, но много по-сложно

...
Всяка дисциплина може да се учи онлайн, но много по-сложно
Коментари Харесай

Коментар: Учителите бяха оставени да се учат сами как да преподават от дистанция

„ Всяка дисциплинираност може да се учи онлайн, само че доста по-сложно е това при предмети като рисуването, физическото образование, само че пък и технологиите се развиват доста бързо и това е единствено в изгода за образованието “, уточни в Ален Паунов - основател на просветителната платформа TeachMe. Тя прави безвъзмездни образования за учители по какъв начин да преподават дейно в онлайн среда, по какъв начин да задържат вниманието на учениците, по какъв начин да си приготвят материала, с цел да се възприема по-лесно в онлайн среда.
„ Аз имам вяра, че ще има пропуски в знанията на децата от отдалеченото образование, само че това не е поради формата на образование, а поради слабата подготовка за това образование измежду преподавателския състав. Още повече, освен това образование учителят не може да управлява учениците – не знае те какво вършат, до момента в който тече часът.
Много е значимо учителят да стимулира ученика, да възпламени децата по материята – това е ролята на учителя “, разясни още Паунов. 
„ Липсата на познания по отношение на методиката за преподаване на онлайн образованието ще е главната причина за по-лошите познания измежду учениците, всичко стана бързо. И в действителност всички учители бяха оставени да се учат независимо за онлайн преподаване – независима форма на образование, а това е доста по-различно преподаване.
Сега в нашата платформа са се записали над 800 индивида, 700 души ще се учат посредством нея – най-пълна е вечерната група през седмицата. Курсът е в три групи. Преимуществено са по-възрастните учители “, описа специалистът.
„ Има доста забавни платформи за онлайн преподаване по изобразяване и електроника - това са на практика дисциплини. Трябва да има доста камери при тяхното преподаване. При физкултурата е по-особено - там присъствената форма е значима “.
Ален Паунов поучава учителите да „ влизат “ в отдалечения час 10 минути по-рано, да накарат децата да са с включени камери, да беседват малко с тях, да бъдат другари с тях, с цел да ги предразположат, тъй като тази форма на образование има и психически аспект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР