Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

K: Бизнес | Борсовият ток пак поскъпва, силен пазар на жилища в София

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните международни събития -. Борсовият ток отново нарастна до сериозни равнища
Цената на електрическата енергия в България при днешната търговия е с 18% по-висока от през вчерашния ден и доближава 272 лева./мВтч . Това е най-големият скок на дневна база в цяла Европа, само че все пак в Гърция, Италия, Испания и Португалия токът е по-скъп. Средната стойност на силата от началото на септември на българската борса е 220 лева./мВтч - колкото беше и за целия август. Прогнозите са за покачване идващите седмици поради фючърсните покупко-продажби на платформата HUDEX, които са на равнища от над 250 лева./мВтч.
ЧИСЛО54.77 евро/мВтч
е цената на природния газ на холандската борса TTF за през днешния ден. Това е следващ връх и явен сигнал, че и в България газът ще продължи да нараства, а от там и токът, парното и топлата вода за битовите консуматори.

Очаквайте на следващия ден новата Тема на броя на Капитал за ценовия потрес в енегетиката.
Пазарът на жилища ще остане доста деен, предвиждат консултанти
Необичайно високата интензивност при покупко-продажбите с жилища ще се резервира, съгласно упованията на Cushman&Wakefield Forton. Тяхно изследване върху настройките на купувачи от междинен и висок сегмент в София демонстрира, че за апартамент с две спални клиентите отделят приблизително над 190 хиляди евро, а за жилище с три спални - над 200 хиляди евро, а междинният бюджет за покупка на къща е 320 хиляди евро. Най-търсени остават южните квартали и центърът. Купувачите избират региони, в които към този момент са живели.
Председателят на борда на шефовете на АЕЦ " Козлодуй " е подала оставка
Председателят на борда на шефовете на АЕЦ " Козлодуй " Ива Едуард Николова е подала оставка пред " Българския енергиен холдинг " (БЕХ), по информация на изпълнителния шеф на БЕХ Валентин Николов пред " Медиапул ". По искане на енергийния холдинг Агенцията за обществените предприятия и надзор е оповестила във вторник конкурс за избор на самостоятелен член на управата на нуклеарната централа. Паралелно се организират още два състезанието за попълване на управите на други две дъщерни сдружения на холдинга - Мини " Марица-изток " и " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР