ВСУ вероятно ще освободят град Купянск от руските окупатори през

...
ВСУ вероятно ще освободят град Купянск от руските окупатори през
Коментари Харесай

Прогноза на ISW: И Кулянск ще падне до 72 часа - Свят

ВСУ евентуално ще освободят град Купянск от съветските окупатори през идващите 72 часа. Според последните информации украинските сили се намират на 15 километра от града. Тази прогноза разгласиха през днешния ден анализаторите на американския Институт за проучване на войната (ISW).

Експертите са проучили геолокационните фрагменти и са стигнали до заключението, че ВСУ са изтласкали руснаците от Борщивка и Ивановка. Тези селища са ситуирани около автомагистрала Е40 в Харковска област.

Украинските бранители също са освободили Шевченково и са напреднали по-дълбоко към Грушевка. Анализаторите на ISW стигат до тези изводи въз основа на геолокационни записи от Боровское, което се намира на 20 км югозападно от Купянск. От съветска страна също имаше известия за боеве край Грушевка.

" Руските тилови позиции в Харковска област към този момент са отворени за по-нататъшно украинско нахлуване, а украинските сили евентуално ще освободят Купянск през идващите 72 часа. Загубата на Купянск и други тилови региони ще затрудни съветските старания за поддръжка на настъпателните и отбранителните интервенции, само че няма да прекъсне изцяло съветските информационни линии с Изюм ", оповестява ISW.

Анализаторите настояват също, че сполучливите дейности на ВСУ и високата скорост на нахлуване към Купянск провокират суматоха измежду съветските окупатори.

Според вчерашния доклад на Генералния щаб на ВСУ в Харковска област врагът е отхвърлен на 50 километра. Украинският байрак към този момент се вее и над град Балаклея, който падна след еднодневна блокада. В региона бе разрушена и огромна колона с наемници от частната войска " Вагнер ", които се пробваха да се притекат на помощ на обградените съветски бойци. ВСУ са взели и доста пленници. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР