Всредата на седмицата времето ще остане неустойчиво. Днес над източните

...
Всредата на седмицата времето ще остане неустойчиво. Днес над източните
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно време в част от страната, интензивни валежи и гръмотевични бури

Всредата на седмицата времето ще остане неустойчиво. Днес над източните региони облачността ще бъде най-вече забележителна и ще има интензивни превалявания, обилни по количество и гръмотевици.
Оранжев код е разгласен за 4 области в Източна България поради предстоящи интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Кодът е в действие за областите Шуменска, Варненска, Добричка и Бургаска. В тези области сумарните количества дъжд ще доближават 40-50 мм, локално и повече. По Черноморското крайбрежие ще духа северозападен вятър с пориви до 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт). Жълт код за превалявания и гръмотевици е разгласен за 5 области също в Източна България – Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол. В областите с жълт код предстоящите количества на преваляванията са 20-30 мм.
Над Западна и Централна България облачността ще намалее до най-вече слънчево време. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в планинските региони, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България краткотрайно мощен северен вятър. Максималните температури ще са в необятни граници, от 20° - 22° тук-там в Източна България до към 29° в северозападните региони от страната, в София към 23°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и ще има интензивни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. На места количествата ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от север. Максималните температури ще са 18°-21°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна. Ще има краткотрайни превалявания, забележителна в масивите от Източна България. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра към 9°.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/snimka-na-denia/2021/06/16/valeji-i-buri-v-iztochna-bylgariia-oranjev-kod-za-4-oblasti.493834?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР