Вследствие на паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се

...
Вследствие на паднали интензивни валежи през последното денонощие, значително се
Коментари Харесай

Очаква се да обявят частично бедствено положение в Пазарджишко заради скъсана дига

Вследствие на паднали интензивни превалявания през последното денонощие, доста се е повишило равнището на отводнителен канал „ Дели арк ” , което в 9:00 часа тази заран е провокирало разкъсване на част от дигата на напоителен канал „ Алеко-потока ”, в землището на село Сарая, община Пазарджик.

Служители на „ Напоителни системи ” ЕАД, клон „ Тополница ” и клон „ Марица ” са реагирали неотложно , като са подхванали незабавни аварийно-възстановителни работи за премахване на повредата благодарение на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възобновяване на скъсаната дига на напоителния канал. На място са изпълнителният шеф на
 БГНЕС
Дружеството Снежина Динева и шефовете на клон „ Тополница ” и клон „ Марица ”, оповестиха от Напоителни системи. За зародилата повреда са известени Гражданска отбрана и РДПБЗН - Пазарджик.

Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде оповестено отчасти бедствено състояние до премахване на повредата и възобновяване на водоподаването към земеделските производители.

Екипи на „ Напоителни системи ” ЕАД ще правят денонощни обходи и наблюдения на мястото , за недопускане риск за живота и здравето на популацията и запазване на прилежащата инфраструктура.

Към сегашния миг няма заплаха за популацията в региона на зародилата спешна обстановка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР