Всичко се забързва около Аднан: мятат се камъни, контейнери за

...
Всичко се забързва около Аднан: мятат се камъни, контейнери за
Коментари Харесай

В Източен Ерусалим мълчанието вече не е вариант

Всичко се забързва към Аднан: мятат се камъни, контейнери за боклуци лумват в пламъци и свирят гумени патрони. Младият палестинец обаче остава храбро на мястото си в улиците на Източен Ерусалим, които през последните седмици се трансфораха в сцена на яростни конфликти.

" От години заселниците ни атакуват и взимат земите ни, само че мълчанието към този момент не е вид ", сподели 20-годишният палестинец в тесни дънки и леко напомадена коса.

Като други хора и той отхвърля да заяви цялостното си име от боязън да не бъдат арестувани от кръстосващите бранша израелски служители на реда или от тайното поделение " мустаравим ", чиито членове се показват за араби.

" На улицата сме, с цел да кажем, че няма да си отидем ", увери Аднан посред следващата нощна проява в Източен Ерусалим - палестинската част на Светия град, която е окупирана и анексирана от Израел.

От началото на месеца на пости рамазан израелската полиция и палестинците влизат в конфликти покрай Дамаската врата, каменна врата в песъчлив цвят, водеща към мюсюлманския квартал на Стария град в Ерусалим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР