Всичко основни социални мрежи и медийни платформи са били използвани

...
Всичко основни социални мрежи и медийни платформи са били използвани
Коментари Харесай

САЩ с доклад за мащабна дезинформация в социалните мрежи

Всичко съществени обществени мрежи и медийни платформи са били употребявани от Русия в акцията за дезинформация по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, което в последна сметка е подкрепило американския президент Доналд Тръмп.

Цел на акцията са били разнообразни електорални групи, като работата е станала още по-активна, откакто той е влезнал в Белия дом. Това се споделя в нов отчет, квалифициран за Комитета по разузнаване на американския Сенат, написа „ Вашингтон пост “.

Докладът открива нови аспекти на методите, употребявани от съветската Агенция за интернет проучвания, която американските управляващи упрекват за намесата в изборната акция.

Изследването е извършено от специалисти на Оксфордския университет, работещи в Проекта за моделиране на пропагандата и компанията за мрежов разбор „ Графика “. Те са проучили милиони постове във Facebook, Туитър, Инстаграм и видео в Ютюб. „ Вашингтон пост “ разполага с чернова на непубликувания още отчет, който те назовават „ най-мащабният разбор на съветската дезинформационна акция “.

По данни на откривателите тази акция е била ориентирана към „ основаване на преимущество за Републиканската партия, по-конкретно за Доналд Тръмп “. За задачата са употребявани хиляди сметки в обществените мрежи, руснаците „ са положили огромни старания, с цел да стимулират консерваторите, употребявайки тематики, като правото на благосъстоятелност на оръжие или миграционния проблем, а в това време са се стараели да отслабят политическото въздействие на лявоориентираните афроамерикански гласоподаватели “.

„ От естествена инфраструктура за изложение на групово неодобрение и съгласуване на гражданския активизъм обществените мрежи са се трансформирали в моделиран инструмент за обществен надзор, който се манипулира от хитри политически консултанти и който в идентична степен е наличен за политиците и в демократичните страни, и за диктаторските режими “, се споделя в отчета. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР