Всичко около прословутата джипка, ползвана от бившия премиер Бойко Борисов,

...
Всичко около прословутата джипка, ползвана от бившия премиер Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Джипката на Борисов са много джипки, но според НСО всичко е държавна тайна

Всичко към прословутата " джипка ", употребена от някогашния министър председател Бойко Борисов, е държавна загадка, в това число навъртените километри из страната, цената на колата, разходът на гориво и цената на годишната прехрана. Това се споделя в отговор на заявката за достъп до социална информация, изпратено от Mediapool до Националната работа за защита (НСО) и Министерския съвет.

Някои детайли от отговора на НСО имат съвсем смешен темперамент. Други разкриват някои прекомерно проблематични практики, като съвсем цялостна липса на отчетност пред обществото за разходването на средства от службата. В отговор до Mediapool началникът на службата ген. Емил Тонев изяснява, че НСО има свои джипове, само че употребява първокласни коли, които са дадени за прилагане на службата от публично-правни организации и ведомства.

" По този метод НСО действително употребява налична към този момент благосъстоятелност и преодолява фактическата неспособност да придобива нови и скъпоструващи коли, нужни за реализиране на задачите, свързани с защитата на категорията лица, посочени в ЗНСО, с които цели взаимни отстъпки не можем да вършим. Наред с изложеното следва да се означи, че притежаваме и лични коли от категорията " джип ", изяснява Тонев.

В случая " джипката на Борисов " най-вероятно се отнася до високопроходимите първокласни " Тойота Секвоя ", купени преди пет години от горските стопанства при абсурден търг. После те са дарени за прилагане на НСО, разкри тогава бТВ. Сега НСО изяснява, че за предоставените ѝ коли НСО не заплаща наем (вероятно на горските стопанства), а покрива единствено разноските за поддръжката им.

Информацията обаче е държавна загадка и продължава да виси въпросът от кого тъкмо може да е възложен автомобилът, употребен от Бойко Борисов и НСО. Или става дума за доста джипки, които Борисов е употребил?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР