Всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение, нямаме различия.

...
Всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение, нямаме различия.
Коментари Харесай

Цветанов за държавния подарък за милиони към Кирил Домусчиев: Нямаше дебат

Всичко, което е обвързвано с съдружното ни съглашение, нямаме разлики. В последните няколко месеца от " Обединени патриоти " има законодателна разпоредителност и това води до недоразумения, а ГЕРБ се явява съдия. Не е правилно посредством медиите да се хвърлят обвинявания, не са медиите мястото, където би трябвало да се появяват междуличностните разлики. Така вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов

Според Цветанов от ГЕРБ поставили " сериозен акцент " що се отнася до енергетиката по повод поправките в Закона за приватизация и следприватизационен надзор, най-известната от които се прочу с нарицателното " поправката Домусчиев ". Нямаше сериозен спор, оправда се Цветанов за какво тази корекция мина . На въпрос какво ще вършат ГЕРБ при президентско несъгласие, някогашният вицепремиер отвърна, че партията на Бойко Борисов щяла да работи за публичния интерес .
" Поправката Домусчиев " планува приватизаторът да не се придържа към характерните отговорности на приватизирано сдружение, директно свързани с предмета му на активност, за повече от 5 години. Разбира се, типично за България, тази корекция влезе в действие със задна дата – за какво ли ни са ни правилата на правото?! Със законовата смяна Домусчиев ще си спести заплащането на неустойки за несъблюдение на приватизационния контракт за " Български морски флот ", които са близо 60 млн. лв.. Промяната постила килим и пред купувача на " Булгартабак холдинг ", свързван с Делян Пеевски - по принцип той е задължен да резервира предмета на активност дълго, само че в този момент " дълго " към този момент е с различен времеви ракурс. Другият печеливш от прокарването на измененията ще е бъдещият сътрудник на Пеевски във вестникарските му сдружения " Ню имидж ", който купи преди 12 години " Бояна филм ". " Ню имидж " има обвързване да не продава земята на киноцентъра в влиятелния столичен регион за 20 години, само че с признатите ремонти задължението си отпътува.
Относно настояването на водача на " Атака " Волен Сидеров да бъде отдръпнат прословутият Закон за шума, Цветанов прикани за консенсус. Тепърва обаче щяло да има полемика в ръководещата коалиция какво да се прави. Към сегашния миг не преглеждаме възможност да сменяем с " Воля " някоя от партиите в обединението , добави някогашният вицепремиер.
Политическият живот
Цветан Цветанов хвърли ново, мощно обвиняване против Българска социалистическа партия – че при президентските избори залагали на подправени вести и той можел да показа презентация по какъв начин се подкрепяли доста уеб сайтове за подправени вести. Връщането на радио " Свободна Европа " може да е противопоставяне, добави той.
Ние сме за градивната съпротива – видяхте в петък (20 юли), че взехме 15-минутна отмора, с цел да можем да изкоментираме тематиката за мигрантите. Градивната съпротива е потребна, с цел да държи в будно положение властта. Но Елена Йончева призна, че опозицията взе участие в журналистическото следствие за " къщата в Барселона " – сами разбирате, че човек изпуска нервите си и споделя нещо, което до този миг се лимитира да каже. Така вторият човек в ГЕРБ разяснява връзките сред властта и най-голямата опозиционна партия в Народното събрание - Българска социалистическа партия.
Цветанов не пропусна да се оплаче по какъв начин в медиите не се появявали вести с позитивни нотки – откриването на спортна зала в Шумен, както и план за облагородяване на междублоково пространство за над 5 млн. лв.. Той съобщи и, че поради общото понижаване на средства за кохезионната политика за идващия програмен интервал (2021 - 2027) за България щяло да има още 2 милиарда лв..
В сегашни цени за интервала 2014 - 2020 година е планувано България да получи 8,099 милиарда евро от кохезионните фондове. В насъбраната инфлация за интервала до 2018 година сумата е 8,3 милиарда евро. За идващия интервал (2021 - 2027 г.), са планувани 10,082 милиарда евро. Според изчисленията на Европейска комисия сумата в непрекъснати цени с база в 2018 година (за да може да се прави съпоставяне с предишния период) се равнява на 8,93 милиарда евро.
Чумата по овцете и козите
Нямаше никакво опровергаване от страна на Александър Симов, че не е имало диалог сред Корнелия Нинова и въпросното лице. Това съобщи Цветанов, разяснявайки клип във Фейсбук, в който млад мъж споделя, че Корнелия Нинова декларирала на протестиращите да се отдръпват от Ямоболско.

Няма по какъв начин политиците да извличат политически дивиденти – би трябвало да сме виновни и да подтикваме управляващите с дейностите си да лимитират болестта, безапелационен беше Цветанов. Той уточни, че Корнелия Нинова и " нейният тим " споделили първоначално, че нямало заповед за дейности, както и че нямало проби. Никой от Българска социалистическа партия не си направи труда да се извини на председателския съвет в Народното събрание, оплака се вторият човек в ГЕРБ.
Цветанов призна и, че имало слаба осведоменост за чумата, само че единственият вид бил евтаназията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР