Всички знаем, че количеството колаген в кожата влияе върху младостта

...
Всички знаем, че количеството колаген в кожата влияе върху младостта
Коментари Харесай

Как да увеличим производството на колаген в организма

Всички знаем, че количеството колаген в кожата въздейства върху младостта ѝ, еластичността, съществуване или неявяване на бръчки, изясненост на овала на лицето.
Също по този начин е известно, че количеството на този протеин понижава с възрастта. Това се случва с всички произлизащи от това последици. Възможно ли е да се усили производството на колаген в организма и по какъв начин - това е въпросът. Нека се опитаме да отговорим на някои от въпросите:
Какво е колаген
Името " колаген " произлиза от гръцките думи kolla (лепило) и gen (за създаване). Това единствено по себе си доста тъкмо предава същността на този систематичен протеин. Неговите функционалности в човешкото тяло са да свързва, да държи дружно, да поддържа формата и да обезпечава силата на тъканната връзка.
Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло (65% от общия протеин). Това вещество попада в тъканите на ставите, дихателните органи, черния дроб и несъмнено, кожата.
 Храните, които ще ви подмладят (СНИМКИ) Храните, които ще ви подмладят (СНИМКИ)
Колагенът е главният " строителен материал ", който поддържа тялото в чудесно положение, необходим е за хубостта на кожата, пази ставни...
Названието " колаген " се употребява за означаване на 18 протеина (11 от тях са част от дермата). В кожата протеините са виновни за твърдостта и еластичността. Загубата на тези качества е доказателство за недостиг на колаген.
Известно е, че с възрастта колагенът в кожата (и в организма като цяло) понижава. И преди да отговорим на въпроса, който ни интересува всички, по какъв начин да увеличим производството на колаген, ще разберем какво води до неговото понижаване.
Човешкото тяло е непрекъснато обновяваща се система. Казано по-просто, работата му е да разгради старите кафези и да ги размени с нови. Това е натурален, непрестанен развой.
Пълният цикъл на синтез и разрушение на колагена лишава към месец, до момента в който в млада възраст обменът е към 6 кг годишно, то до 40-45 години доближава на половина.
Такъв видим спад в равнището на колаген в кожата е обвързван с дисбаланс, сред разрушаването на този протеин и неговото произвеждане. Това се синтезира в тялото по-малко, в сравнение с се губи.
 Неподозирани странични резултати от колагена Неподозирани странични резултати от колагена
Няма метод да не сте забелязали билбордовете из града или изскачащата реклама на компютъра ви, които ви убеждават, че имате крещяща нуж...
С възрастта се трансформира освен количеството, само че и качеството на колагеновите нишки.
По този метод, към проблемът с понижаване на количествата му може да се подходи от две страни:
1. Стимулира се синтеза на протеини
2. Стига се до неговото заличаване
Следва продължение…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР