Всички заговориха за втора вълна от инфекции с Covid-19, но

...
Всички заговориха за втора вълна от инфекции с Covid-19, но
Коментари Харесай

Първата вълна още не е приключила!

Всички заговориха за втора вълна от инфекции с Covid-19, само че светът към момента е в разгара на пандемията от ковид, предизвестиха от Световната здравна организация (СЗО), попарвайки очакванията за бързо възобновяване на световната стопанска система и възобновяване на интернационалните пътувания.

" В момента не сме във втората вълна. Тъкмо сме по средата на първата вълна в международен мащаб ", сподели изпълнителният шеф на програмата за изключителни обстановки към СЗО д-р Майк Райън, представен от Асошиейтед Прес и Българска телеграфна агенция.

" Все още сме значително в стадий, при който заболяването в действителност е във напредък ", съобщи той, посочвайки Южна Америка, Южна Азия и други райони, където болестта продължава да се разраства.

Глобално записаните инфекции с Covid-19 към този момент са над 5,5 милиона, а умрелите от ковид са над 346 000 души. През последните 3 денонощия се следи спад при новозаразените за 1 ден, след рекордните стойности, регистрирани на 22 май. За миналото денонощие в международен мащаб са регистрирани 89 812 новозаразени. Броят на умрелите от вируса по света също понижава фрапантно през последните 3 денонощия, след регистрирани 1 179 жертви на 25 май, по отношение на 2 826 на 24 май, 4 183 на 23 май и 5 252 на 22 май.

Индия за седми следващ ден регистрира рекордно повишаване на новозаразените за един ден - страната заяви за 6 535 нови случая през днешния ден, с което общият брой на инфектираните доближи 145 380, а смъртните случаи станаха 4 167.  Над 40 % от инфектираните там вече са се възстановили. Индия към този момент е измежду десетте най-тежко наранени от пандемията от новия ковид страни. Вчера страната изпревари по брой случаи Иран - най-пострадалата страна в Близкия изток. 

Мексико записва повишен приръст на навозаразените и умрелите. Броят на инфектираните там е достигнал 71 105, откакто за последното денонощие са били регистрирани 2 485 нови случая. На 25 май властите оповестиха за 2 764 новозаразени. За изтеклите 24 часа там поради Covid-19 са умряли 239 души, с 24 повече от предния ден, и общият брой на смъртните случаи към този момент възлиза на 7 633.

За последното денонощие случаите на ковид в Канада са се нараснали с 1 012 и към този момент са 85 711. Броят на новозаразените в страната непрекъснато понижава от 21 май. От Ковид-19 до момента са умряли 6 545 индивида. По данни на ведомството изцяло възобновени от болестта са 44 638 пациенти, а на 11 май за пръв път броят на оздравелите надвиши този на новозаразените - наклонност, която се резервира.

Рекорден брой умряли и оздравели от ковид за едно денонощие в Русия . Руският действен щаб за битка с разпространяването на ковид заяви през днешния ден за регистрирани 174 смъртни случая за 24 часа. С това общият брой на умрелите в страната към този момент е 3 807. През последното денонощие в Русия са били регистрирани 8 915 нови инфектирани. Новите случаи са под 10 000 за 11-о следващо денонощие. Общият брой на доказаните инфектирани в Русия е достигнал 362 342. Страната е на трето място по този индикатор в света след Съединените щати и Бразилия. През последното денонощие в Русия от болница са били изписани 12 331 оздравели пациенти като общият брой на възстановилите се към този момент е 131 129 - 36,2 % от всички инфектирани.

Нов връх при новозаразените с коронанвирус в Чили . За 24 часа са открити 4 895 инфекции, в това число двама министри от държавното управление на президента Себастиан Пинера. Общият брой случаи на Ковид-19 в 18-милионната страна е 73 997, от които 761 са умряли от появяването на първия случай на 3 март. За последните 24 часа умрелите са 43. Сред новите инфектирани са министърът на благоустройството Алфредо Морено, на 63 години, и този на енергетиката Хуан Карлос Хобет, на 44.

СЗО попари очакванията на бразилския президент Жаир Болсонаро и други за бързо отваряне на стопанската система, предупреждавайки, че управляващите би трябвало първо да създадат задоволително проби, с цел да овладеят разпространяването на пандемията. Бразилия има 375 000 случая на ковид и е на второ място в света след Съединени американски щати, които са с 1,6 милион случая. Южноамериканската страна е записала 23 000 смъртни случая, само че мнозина се тревожат, че същинският брой на жертвите е много по-голям. Д-р Майк Райън сподели, че високото равнище на заразяване в Бразилия значи, че страната би трябвало да остави в действие някои ограничаващи ограничения, без значение от негативното влияние върху нейната стопанска система. " Трябва да продължите да вършиме всичко, което можете ", съобщи той.

Почти 96% от смъртните случаи в Италия са имали други болести

Коронавирусната зараза в Италия порази извънредно доста измежду по-възрастното население на страната и хората с авансово съществуващи медицински положения, съгласно националния здравен орган. Почти 96% от смъртните случаи от Covid-19 в страната са имали предходни болести по данни на италианския здравен институт ISS.

Merck напредват в създаването на лекуване за Covid-19

Merck & Co. се зае да ускори световната битка против ковид, като показа проекти за развиване на хапче за лекуване на инфекцията и две ваксини. Американският производител на медикаменти купи права за създаване на обещаващ антивирусен артикул, открит в университета Емори и ще работи с сътрудници за създаване на претендент ваксини въз основа на технологията зад имунизацията против ебола и морбили.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР