Всички задължения по осигуряването на нормален учебен процес за откриване

...
Всички задължения по осигуряването на нормален учебен процес за откриване
Коментари Харесай

Таня Михайлова: Във всички училища учебната година ще започне нормално

Всички отговорности по обезпечаването на естествен образователен развой за разкриване на образователната година във всички 2367 са учебните заведения в страната и 1844 са детските градини са изпълнени. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в изявление за предаването „ Неделя 150 “.

„ От една страна това са учебниците. От друга страна е належащо да са завършили всички ремонтни действия, тази година бяха осъществени 1130 ремонта и съществени и настоящи. В над 500 учебни заведения имаше доста сериозна вложения. В няколко учебни заведения ще продължат ремонтите и след 15 септември, само че тя няма да пречи за провеждането на образователния развой, а там, където ремонтите са по-мащабни е обезпечена опция да се организират образователните занятия в други здания и учебни заведения. Така че справката към, 14 септември е, че във всички учебни заведения образователната година ще стартира обикновено “, сподели тя.

Михайлова заяви, че тази образователна година националното външно оценяване за 7 клас ще бъде за първи път по новите образователни стратегии.

Тя акцентира, че резултатите от подхванатите ограничения в образованието и измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение няма да бъдат забележими в къс интервал: „ Образованието е сфера, която няма по какъв начин да даде забележим резултат в идната 1 или 2 години. То е както възпитанието в фамилията – резултатите се виждат след доста по-голям интервал. Важни са инвестициите  и напъните, които се влагат в процеса на образование и на обучение “.

Според нея вложението в материално-техническата база и опцията за по-високо възнаграждение на учителите и опциите, които се дават освен за реализирането на наложителните часове, а всичките предпоставки за реализиране на спомагателни занимания, на дейностите по ползи, оказване на спомагателна обща поддръжка ще доведат до по-добри резултати в бъдеще.

„ Нормално е по-образованото потомство да има по-високи условия и към наследниците си и към резултатите, които се получават, само че аз съм оптимист за образованието “, сподели Таня Михайлова.

Заместник-министърът посочи, че най-вече учители сега се търсят в София, Пловдив, Пазарджик по предметите „ Английски език “, „ Математика “, „ Информационни технологии “ и естествени науки.

Тя уточни като добра наклонност, че в последните години има повишен брой на студентите по педагогика: „ Важно е да се влезе в класната стая. Там трудът е постоянно със своите провокации, няма идентични дни. За младежите бих желала да кажа, че това е една извънредно динамична специалност, не е скучна, еднотипна и монотонна, а в противен случай “.

„ Има две благоприятни условия да станеш преподавател “, сподели Михайлова и изясни: „ От една страна, до момента в който учиш редом, да придобиваш педагогическа дееспособност. Другата опция е след довеждане докрай на просветителна квалификационна степен с едногодишна спомагателна подготовка за преподавател да се обезпечи опция да се упражнява тази специалност, тъй че това е една доста добра опция за хора, които изборът на специалността преподавател към този момент е съзнателен, имат друга мотивация, те целеустремено желаят да бъдат учители и това също ще спомогне за обезпечаване на учителите “.

Амбицията на МОН е до края годината във всяко учебно заведение в България да има безжичен интернет, което ще спомогне за потреблението на съвременни запаси, разгласи Михайлова.

„ Когато се преподава, с цел да бъдат в действителност по-добре усвоявани знанията, би трябвало да бъдат впрегнати повече от едно сетива – не е задоволително единствено да се чете или единствено да се слуша. Много е значимо, изключително при дребните възпитаници, да се и пресъздава “, сподели тя.

Михайлова заяви, че над 50 учебни заведения са се възползвали от електронните дневници. Точна информация за броя на учениците ще има след 17 септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР