„Всички видяхте какво се случи – два неуспешни опити за

...
„Всички видяхте какво се случи – два неуспешни опити за
Коментари Харесай

Днес Борисов удари дъното, заяви Корнелия Нинова

„ Всички видяхте какво се случи – два несполучливи опити за регистрация на кворум. Били сме очевидци на всякакво извъртане от страна на премиера Борисов, с цел да не ни дава отговор на въпроси, само че през днешния ден той удари дъното като подреди на депутати си да не идват на работа, да провалят кворума, с цел да не пристигна да изясни за какво корупцията на неговото държавно управление провали бъдещето на България в Шенген “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на изказване в коридорите на Народното събрание, откакто заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов не откри пленарното съвещание заради липса на кворум.

„ Понеже го чух в едно предаване да споделя, че бил пристигнал да дава отговор, само че мен ме нямало - веднъж ми се е наложило да не присъствам, само че желая да ви изложа следните обстоятелства. От началото на това Народно заседание, всички мои въпроси и питания се връщат от министър-председателя с отвод да ми дава отговор заради непросветеност “, изясни Нинова. Тя даде за образец няколко от питанията си към министър-председателя - запитване за Агенция “Митници “, срив в Търговския указател, източване на персонални данни от Национална агенция за приходите. Отговорът, по думите й е бил, че това не е от компетентността на министър-председателя и че би трябвало да бъде заложен на вицепремиера по демографска политика Марияна Николова.

Друг образец, който ръководителят на левицата посочи - запитване по отношение на избора на делегирани за България прокурори в Европейската прокуратура, запитване за какво България гласоподава срещу госпожа Кьовеши за основен Европейски прокурор. Отговор - не е от компетентността на министър-председателя, да бъде запитан Данаил Кирилов.

Корнелия Нинова уточни и други случаи на въпроси към Борисов по отношение на преразпределяне на остатъка от националния бюджет за 2019 година. „ Беше питан за какво заобикаля Народното събрание и раздава пари от Бюджета от багажника на колата си, в прорез с всички закони и правила. Отговор - не е способен да ми отговори, способен е Горанов “.

„ Следващо: спомагателни прехвърляния към общините за сметка на централния бюджет – постановленията, с които той еднолично и по политически аргументи раздава пари на избрани общини, а на други – не. Отговор – не е способен, питайте министъра на финансите. Последен образец – запитване по отношение на новия модел на икономическа политика, показан от Томислав Дончев. Отговор – Томислав Дончев нещо си приказва по медиите това не ангажира държавното управление да се занимава с него и с вас. Така че министър председателят не е способен да пояснява думите на Томислав Дончев “, изясни още Нинова.

Тя се надява, че дадените образци демонстрират на обществото и медиите наклонността и отношението към парламентаризма и към нейните питания. "Страхът му да пристигна да ми дава отговор е по-голям от парламентаризма “, безапелационна бе Нинова. Тя напомни думите на някогашен военачалник, началник на НСО: „ Винаги усещаме по кое време едно държавно управление си потегля, когато министър-председателят отхвърля да идва в Народното събрание и да дава отговор на въпроси, а в случай че инцидентно пристигна – желае от нас да го извеждаме от страничния вход. “ Мисля, че обстановката сега е тъкмо тази “, заключи лидерката на левицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР