Всички уреди за дялово разпределение върху радиаторите, топломерите и водомерите

...
Всички уреди за дялово разпределение върху радиаторите, топломерите и водомерите
Коментари Харесай

Решено: Новите топломери и водомери за топла вода - само с дистанционно отчитане

Всички уреди за дялово систематизиране върху радиаторите, топломерите и водомерите за топла вода, инсталирани след 25 октомври 2020 година, наложително би трябвало да бъдат с отдалечено отчитане, взеха решение дефинитивно депутатите, откакто одобриха промени в Закона за енергийната успеваемост.
Оттук нататък всички уреди, когато им изтече срокът на валидност или се повредят, ще бъдат сменяни с такива с отдалечено отчитане. Смяната ще стане поетапно, само че крайният период всички да са от новия вид е 1 януари 2027 година
Въпреки че от 25 октомври предходната година условията и периодите за отдалечените уреди влякоха в действие, промяната им у нас не беше наложителна, тъй като евродирективата, налагаща това условие, не беше транспонирана в законодателството ни до този миг. Промените транспонират условието на евродиректива, съгласно което до 1 януари 2027 година, всички уреди за отчитане на топлинна сила и разход на топла вода, би трябвало да бъдат отдалечени, без значение дали ще бъдат заменени с нови или ще се преустройват по този начин, че да обезпечават опция за отдалечено отчитане.
Ще бъде създадена и Национална тактика за обновяването на жилищния фонд до 2050 година Тя планува ограничения за строителство на нови здания и трансформиране на съществуващи здания в здания с близо до нулево ползване на сила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР