Всички училища в югоизточния американски щат Джорджия ще плащат 1000

...
Всички училища в югоизточния американски щат Джорджия ще плащат 1000
Коментари Харесай

1000 долара бонус ще получава всеки ваксиниран учител в Джорджия

Всички учебни заведения в югоизточния американски щат Джорджия ще заплащат 1000 $ бонус на учители и различен педагогичен личен състав, който се имунизира против ковид. Това е следващ опит на управляващите да се предпазят от последващи талази на пандемията, съобщи Агенция " Франс прес ".

С този тласък локалните управляващи се надяват да избегнат " многочислените разстройства на образователния развой, които се случиха в последните две години вследствие на пандемията ".

" Миналата година беше предизвикателство като никое друго за нашите студенти и нашите чиновници, защото непрестанно се постановяваше да се приспособяваме към съществуването на Covid-19 в нашите кампуси “, споделя в изказване Мери Елизабет Дейвис от администрацията на щата.

" Студентите ни и фамилиите им заслужават и чакат предсказуемост и непоклатимост в образованието си, а това постройките ни да бъдат отворени, а чиновниците - здрави, е от първостепенно значение за тези старания “, добави тя.

Училищният окръг Хенри, югоизточно от град Атланта, ще заплати 1000 $ на всеки от близо 6000-те си хиляди чиновници, които са със приключен цикъл на имунизация, или които решат да си слагат ваксина в период до 30 септември. Условието е имунизацията да е най-малко една доза на " Джонсън и Джонсън " или и двете дози от " Пфайзер " или " Модерна ".

Парите за стимулиране на имунизирането ще дойдат от федерална стратегия за ограничение на ковид в началните и междинните учебни заведения.

" Към момента имунизациите са единствената защитна мярка, която оказва помощ да се смекчи и спре разпространяването на този вирус “, сподели Дейвис.

В последните седмици Съединени американски щати означават внезапно нарастване на случаите на ковид, дължащо се най-вече на по-заразния вид " Делта ".

Новите случаи на Covid-19 са се нараснали четири пъти през последните седмици, удостовери и шефът на Националния институт по опазване на здравето Франсис Колинс. Според формалните данни малко под 60% от популацията на Съединени американски щати на възраст над 12 години е изцяло имунизирано.

Огромни разлики, обаче, се следят в равнището на имунизация в другите региони. Това се дължи на обстоятелството, че имунизацията закупи политически колорит при някогашния президент Доналд Тръмп, като демократичният север и изток са по-отворени към слагането на ваксина, а консервативният юг е по-предпазлив.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР