Всички училища на територията на община Лом са затворени още

Всички училища на територията на община Лом са затворени още ...

Кризистният щаб в Лом затвори училищата седмица преди заповедта на здравния министър.Всички училища на територията на община Лом са затворени още в началото на тази седмица, заради влошената епидемиологична обстановка, увеличения брой на заболели от коронавирус и претоварване на здравната система.  По настояване на кмета Георги Гаврилов, бе свикан Общинския кризисен щаб, който разгледа предложенията на директорите на учебните заведения, след което бе решено те да бъдат затворени, пише Булнюз.

Министерството на образованието одобри искането на щаба и още на 24 ноември училищата на територията на общината прекратиха присъствени занятия и преминаха към дистанционно обучение. Така учебните заведения бяха затворени няколко дни преди въвеждането на по-строги мерки в борбата с коронавируса в страната. Инфекциозното отделение в ломската болница е пълно и във вътрешното са настанени 66 човека. В началото на тази седмица от COVID – 19 там почина учителка от Лом, а през миналата седмица битката с коронавируса загуби и лекарка, също от Лом. До 21 декември ще бъдат затворени и детските градини в общината. 

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg