Всички ученици в страната ще провеждат присъствени занятия от понеделник,

...
Всички ученици в страната ще провеждат присъствени занятия от понеделник,
Коментари Харесай

Учениците присъствено на училище от днес

Всички възпитаници в страната ще организират присъствени занятия от понеделни к, Това оповестиха предходната седмица от МОН.

Регионалните здравни инспекции по места анулираха рестриктивните мерки поради подобряващата се обстановка във връзка с разпространяването на COVID-19.

През предходната седмица на учебно заведение бяха най-малките (от I до IV клас), както и учениците от V до XII клас в 16 области - Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София-град, София-област, Стара Загора, Разград, Хасково и Ямбол. От през вчерашния ден беше прекъснато онлайн образованието в Шумен, Благоевград, Кюстендил и Силистра, а от през днешния ден - и в Търговище.
 Всички образователни занятия в страната ще са присъствени от понеделник
Всички образователни занятия в страната ще са присъствени от понеделник

Николай Денков чака тестването на учениците да отпадне най-късно от 20 март

В останалите седем области - Бургас, Враца, Добрич, Кърджали, Русе, Сливен и Смолян, естествените занятия се възобновяват от понеделник. Тогава ще се организира и еднократното проучване за COVID-19.

Без тест в учебно заведение може да се влиза единствено със " зелен документ " - годен документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване.

От МОН напомнят, че по гледище на здравните управляващи като изискване за присъствено образование и прецизират, че решението дали то ще отпадне още веднъж зависи от тях, като това зависи от параметрите, заложени в .

Към момента Министерството на образованието и науката разполага с задоволително проби за възпитаници. Ако преди изчерпването им седмичното проучване бъде прекъснато, те ще останат в запас за възможни нови епидемиологични талази.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР