Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще

...
Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще ги глобим 830 хил.лв., ако не ремонтират паветата

Всички сектори на лентите за придвижване пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Компромис с никой от изпълнителите, нито по веригата, проектанта, през надзора, до изпълнителя, няма да бъде изработен.

Това съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на София по време на постоянното съвещание на СОС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фандъкова даде повече информация по отношение на ремонта на жълтите павета и какво следва. “В контракта, който имаме с изпълнителя са заложени наказания от 830 000 лв. за некачествено осъществяване ”, сподели тя и добави, че и в този момент няма да направи компромис, както е правила до момента.

Кметът на София сподели лист със наказания наложени от общината на компания Трейс на стойност над 2 млн. лева и добави, че няма потребност да се вършат внушения, че няма да има подведени под отговорност.

“Поискала съм да вземат повторни проби от ремонтираните участници и на второ място да се направи експертен съвет “, сподели тя и добави, че специалистите ще бъдат както от България, по този начин и от чужбина.

“Нарушаване и разрушение на културна полезност е не просто неприемливо, а закононарушение по Наказателен кодекс и съм дала случая в прокуратурата ”, безапелационна е Фандъкова. Тя добави, че секторът, който има потребност от ремонт обхващаща 5% от общия контракт и подсети, че цената на общия контракт е на стойност от 17 млн. лева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР