Всички твърдят, че това е един прекрасен социален ляв бюджет,

...
Всички твърдят, че това е един прекрасен социален ляв бюджет,
Коментари Харесай

Радосвет Радев: Мерките са бавни и неефективни

Всички настояват, че това е един прелестен обществен ляв бюджет, само че в него няма нищо за бизнеса. В бюджета на НЗОК прави усещане, че действително 80% от него е очакван за болничната помощ. Само 20% е за огромния смисъл - за доболничната помощ. Най-много неглижираме това, което би трябвало да спре потока от заболели към лечебните заведения. Те са се трансформирали във фронт офис. Деформация има на тези процеси и тя се продуцира от бюджета. 36% от бюджета отиват за частни лечебни заведения.
Това съобщи пред bTV Радосвет Радев, ръководител на Българската стопанска камара.

Той уточни, че на процедура от коронакризата няма непокътнат бранш, а в съвсем всички браншове към 30% от фирмите са със срутен оборот.

" Очевидно е за какво второ затваряне на стопанската система няма да издържи. Резервите ги няма. Лесно е да направиш аквариум рибена супа, само че противоположното е мъчно. В аквариум сме, който постепенно повишава температурата. Мерките са мудни и не са ефикасни ", разяснява Радев.

По думите му обявения двупластов бюджет звучи доста респектиращо и нещата звучат " красиво ". Предстои обаче занапред да забележим какво в действителност може да се направи. Това би трябвало да се случи до месец март, когато страните в Европейски Съюз би трябвало да показват националните си проекти.

Радев разяснява и неналичието на електронно държавно управление.

" Любимата ми дъвка е цифровото правитество. Отказът на целия развой с изсипаните милиарди в правенето на “Цифрова България”. Най-готиният анекдот е “Гледайте к’во стана с Радев в Естония”. Какво стана с електронното държавно управление в Естония? Този анекдот е по-добър ", счита ръководителят на стопанската камара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР