Всички станахме свидетели на едни доста разнопосочни заповеди от страна

...
Всички станахме свидетели на едни доста разнопосочни заповеди от страна
Коментари Харесай

Адв. Петрова: Заповедите на здравното министерство всяха напрежение у хората

Всички станахме очевидци на едни много разнопосочни заповеди от страна на здравното министерство, които вместо да всеят успокоение, сториха тъкмо противоположното. Имам поради, че метода, по който бяха дефинирани заповедите на министерството, а и чисто нормативната им основа нямам доверие да са най-хубавото, на което са способни сътрудниците, които са ги работили.
Това разяснява юрист Мария Петрова, която взе участие в Медицинския съвет към Националния щаб, в ефира на Нова тв.

Въпросите, които обществото си задаваше - каи са възрастните, какво значи двама възрастни, мога ли да мина през парка, коя хоспитализация е планова, за какво не можем да вършим инвитро, за какво не можем да вършим трансплантации, за какво сутринта сме с маска,а вечерта не сме. Всички тези неща не трябваше да стават по този начин. Вярвам, че хората, които са ангажирани в страната да се оправят с рецесията, в която се намираме, би трябвало да покажат отдаденост и имам вяра, че ще го създадат, сподели още тя.

Министърът на опазването на здравето не се е допитал до нас, които сме в Медицинския съвет, тъй като нито ние имаме по този начин функционалност, нито той има такова обвързване, уточни тя.

Смятам, че рецензиите ми към сътрудниците от здравното министерство са основателни от юридическа позиция, разяснява Петрова.

Съвсем изрично и уверено стоя зад думите си, че има проблем със заповедите, издавани от здравното министерство в изключителната обстановка. Всички се борим да подобрим обстановката. И считам, че всевъзможни конфликтни точки са неприемливи, защото всяват в допълнение напрежение и не оказват помощ на хората. Хората желаят на практика решения, които би трябвало да дойдат от държавната власт, изясни юристът.

Трябва да използваме рецесията, с цел да създадем нови благоприятни условия. Например електронното здравопазване може да се случи. Видяхме, че не е необхподимо да разнасяме предписания на хартия и единствената спънка е нормативната база в страната и в случай че се възползваме от момента, можем да извлечем някои позитиви от тази рецесия, уточни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР