Всички сме наясно какво трябва да правим преди секс –

...
Всички сме наясно какво трябва да правим преди секс –
Коментари Харесай

Ето какво да правите задължително след секс

Всички сме наясно какво би трябвало да вършим преди секс – да се изкъпем, да се запасим с презервативи и лубрикант. Не всички обаче сме наясно какво би трябвало да вършим, откакто палавите игри в леглото свършат.

Естествено, че и тук всичко е самостоятелно – някои желаят да се гушкат, други пък да спят. В реалност има няколко наложителни неща, които ще ви оказват помощ да поддържате вашето физическо и психическо здраве.

Сони Роджърс е сексолог и дипломат на Американската асоциация за полово здраве. Според него е безусловно належащо да се уринира след полов акт.

„ Препоръчвам това да се прави на първо време. Така се прочистват „ тръбите” и се измиват всички отрови и бактерии. След това е хубаво да си вземете душ с топла вода и употребявате специфичен съкровен сапун”, споделя той и прибавя, че по този начин ще се предпазите от инфекции.

„ Винаги мислете за тялото си и се грижете за него. Ако усетите, че сте прекомерно чувствителни и усещате раздразнение от лубриканта или презервативите, то доста деликатно измийте влагалището си”, поучава Роджърс.

Смяна на бельото

Ако сте решили да изненадате половинката със секси долни дрехи, то помнете – то не е направено за непрекъснато потребление, написа jenata.blitz.bg. Обикновено би трябвало да го махнете от себе си допустимо най-скоро, тъй като е направено от синтетични материали и е нездравословно да бъде носено дълго време. Хубаво е след интимни милувки да сложите елементарни памучни бикини. Памукът не провокира алергии и не нервира нежните области на кожата ви.

Прегръдка

От университета в Торотно са провели опит, при който са интервюирани 335 участници (138 мъже и 197 жени). Въпросите към тях са били свързани с това, до каква степен са удовлетворени от връзката си. Експертите са пробвали да открият кои са факторите, които въздействат най-вече на половия живот. Оказва се, че възбудата и даже и самият сексуален акт не въздействат по този начин, както прегръдката след палуване. Двойките, които прекарват повече време в обятията си след секс, целуват се и се галят, са доста по-доволни от половия си живот от тези, които бързо-бързо заспиват.

По време на прегръдка се освобождава хормонът окситоцин, който основава чувство за фамилиарност и единение.

Пийте вода

След бурни и буйни милувки е редно да пиете най-малко една чаша вода, с цел да се подкрепите. Освен това с помощта на нея доста по-бързо ще употребявате тоалетната по дребна потребност.

Похапване

Понякога хората се усещат безусловно освирепели от апетит след секс, тъй като по време на любовните игри се горят доста калории. Това обаче не значи, че би трябвало да завършите вечерта с хамбургер и майонеза. По-добре пийте зелен чай или си направете дружно омлет. Работата в екип даже би ви сплотила.

Направете си взаимно похвали

След секс равнището на окситоцин в кръвта е доста високо. Възползвайте се и направете още по-приятни страстите на колегата. Кажете му какъв брой добре се е показал и какъв брой хубаво ви е било преди минути. Може да докоснете ръцете му или просто да го целунете. Важно е да говорите постоянно един с различен за половия ви живот и това, което изпитвате и харесвате по време на подобен контакт.

Проверете презерватива

Наясно сте, че никое средство не обезпечава 100% отбрана. Кондомите не са изключение. След секс е добре да се уверите, че презервативът е незасегнат, а в случай че не е по този начин, то преминете към незабавни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР