Всички сме имали това преживяване, когато се събудите посред нощ

...
Всички сме имали това преживяване, когато се събудите посред нощ
Коментари Харесай

Трикове как да заспим за две минути

Всички сме имали това прекарване, когато се разсъните измежду нощ и не можете да заспите още веднъж. И макар че съгласно специалистите това държание е изцяло обикновено, проблемите със заспиването могат доста да влошат стандарта на живот, пише BGR .
Прочетете още
Ето за какво откривателите са измислили няколко елементарни двуминутни хакове за сън, които да ви оказват помощ да ограничите безсънието си и да се върнете в света на Морфей.

Въпреки че количеството сън, от което се нуждаем всяка нощ, може да варира според от доста фактори, събуждането измежду нощ към момента е изцяло обикновено. Ученият Гай Медоус, един от съоснователите на Училището по сън, сподели, че приблизително хората, които спят 8 часа, се разсънват към четири пъти на нощ по разнообразни аргументи.

Въпреки това, заспиването след ненадейно пробуждане към момента е проблем за мнозина. За благополучие, специалистите имат някои препоръки, които да ви оказват помощ да заспите още веднъж.

Първият способ е  " боен " лайфхак. Техниката е предопределена да помогне на бойците да заспят всякога, когато имат потребност от отмора, споделят учените. Има за цел да отпусне цялото ви тяло, от главата до петите. Номерът обаче е да вършиме това систематично, с цел да можете да контролирате другите елементи на тялото си и да им помогнете да се „ изключат “.

За да извършите това, би трябвало да легнете на леглото, изпънете ръцете си в профил и подпрете дланите си на леглото. Започнете с разпределяне на мускулите на челото. След това се концентрирайте върху отпущането на очите, бузите и останалата част от лицето. След това систематично отпускайте останалата част от тялото си, като слизате и слизате, от гърдите и ръцете до краката и даже до пръстите на краката.

Докато си почивате, представете си, че лежите в кану на умерено езеро с ясно небе над вас. Тогава помислете за лежане в хамак в цялостен мрак. Ако мозъкът ви стартира да се съмнява, насочете го още веднъж към това, което ви успокоява най-вече, като да вземем за пример гора, заобиколена от природата. След като овладеете този „ боен “ хак, ще би трябвало да го вършиме шест седмици, с цел да го извършите вярно.

Ако тази техника не работи за вас, можете също да добавите потупване по тялото. Потупването на тялото е доста елементарна система, постоянно употребена от хора с тревога. Когато се пробвате да заспите, просто потупвайте с пръсти избрани точки на лицето и ключиците си. След това поемете надълбоко въздух и се концентрирайте върху сегашното, без да оставяте мозъка си да блуждае. Повтаряйте този развой, до момента в който не заспите.

Можете също по този начин да извършите това, което учените наричат ​​сканиране на тялото. Тази техника ви разрешава да разберете по-добре кои елементи от тялото са подложени на стрес. Това не е тъкмо двуминутен хак, само че в случай че можете да разберете кои елементи от тялото ви са уплашени, можете да се концентрирайте върху тяхното усмиряване и разпределяне. В последна сметка това също ще ви помогне да заспите по-бързо.

Превод: 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР