Всички сме имали периоди от живота си, в които сякаш

...
Всички сме имали периоди от живота си, в които сякаш
Коментари Харесай

Какво значи „да се насладим на мига“

Всички сме имали интервали от живота си, в които като че ли не сме се чувствали удобно там, където се намираме. Tези мисли обаче постоянно водят до непотребен стрес, а най-често сходно нещо се следи при младежите или така наречен " потомство Z ". 

За да се оправим с казуса най-важно е да бъдем осъзнати. Да се научим да ценим протичащото се тук и в този момент, вместо да се ровим в предишното или пък да вършим проекти за бъдещето. Когато преместим фокусът върху сегашния миг, ще реализираме вътрешна естетика със себе си. Освен това може да опитаме и медитация, чиято постоянна процедура има потвърдени позитиви както за физическото, по този начин и за психическото ни здраве.

Опитайте се да обръщате повече внимание на себе си. Разберете какво ви носи същинско наслаждение и се фокусирайте върху него. Това могат да бъдат разнообразни занимания, упражняване на спорт и прочие. По този метод елементарно ще намалите напрежението. Освен това ще бъдете и по-ангажирани и няма да имате време да изпадате в непотребни мисли, терзания и страхове. 

Определете си цел, разберете кои са верните стъпки за достигането ѝ и действайте. Но и не забравяйте най-много, че в основата стои това да се наслаждавате на самия развой.

За да започнете да се наслаждавате на мига е доста значимо и да обърнете внимание на хората, с които сте заобиколени. Ако се наложи, отсейте тези, които ви карат да се чувствате зле, не стопират да ви подлагат на критика и ви дърпат надолу. Обградете се от хора, които ви въодушевяват, ценят и вас, и времето ви, и ви поддържат в решенията ви. 

И най-много - бъдете благи към себе си. Приемете се и проявявайте към себе си същото съчувствие и схващане, каквото бихте показали към непосредствен другар.

Инфо: https://www.verywellmind.com/mindfulness-the-health-and-stress-relief-benefits-3145189

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР