Всички сме чували твърдението, че закуската е най-важното хранене за

...
Всички сме чували твърдението, че закуската е най-важното хранене за
Коментари Харесай

Храните, които трябва да избягваме на закуска

Всички сме чували изказванието, че закуската е най-важното хранене за деня. Тя ускорява метаболизма и дава гориво на организма ни. Със сигурност обаче е доста значимо и да изберем вярната закуска, с цел да бъдем здрави и във форма. А доста хора се чудят какво е потребно и какво не е за утринното ни хранене.

Има такива храни, които би трябвало да заобикаляме или най-малко да не бъдат включвани в нашето всекидневно утринно хранене, предлага Вести.бг.

Зърнени закуски

Много хора считат, че зърнените закуски са отлична алтернатива както за децата, по този начин и за възрастните.
В реалност обаче това не е най-здравословната и питателна закуска. Преработените зърнени храни са с ниско наличие на фибри, само че прекомерно високо наличие на захар и бързи въглехидрати.

Това предизвиква скок и също толкоз трагичен спад на кръвната захар или в резюме - доста скоро ще почувствате апетит и ще забележите промени в настроението си.

Тестени произведения

Всички знаем какъв брой са вкусни мекиците и палачинките, само че те не ни доставят нищо повече от по-висок холестерол и прелестно чувство на небцето.

Тост, намазан с маргарин

Това може да наподобява добър избор за закуска, защото не съдържа наситени мазнини или захар. Тъй като обаче брашното в множеството хлябове е рафинирано, то ни обезпечава малко хранителни субстанции и малко фибри.

Повечето маргарини пък съдържат трансмазнини, които са най-нездравословният тип мазнини, които можете да консумирате.

Концентриран портокалов сок

Той е с високо наличие на фруктоза, което може да докара до скок в равнищата на кръвната захар. Вместо да пиете съсредоточен портокалов сок, изяждайте целия плод.

Плодове

Добре е да консумирате единствено един тип плод на хранене. Ако смесвате плодовете, естествените захари се освобождават от вътрешността на клетките и се трансформират в свободни захари.

Понички

Можете да хапнете вкусни понички със захар по обяд, само че не ги яжте за закуска. Въглехидратите, мазнините и захарите не са най-хубавата композиция, с която да започнете деня си. Ако не можете да започнете сутринта си без поничка, балансирайте закуската си с богата на протеини храна като твърдо сварено яйце или ядки.

Ако желаете да се почерпите със сладкиши заран, пригответе си някой здравословен десерт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР