Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата. Това каза

...
Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата. Това каза
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мисля, че ще победим на евроизборите

Всички ще носим отговорност след евроизборите за листата. Това сподели в студиото на „ Лице в лице” по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Всеки има право да употребява преференция, ние сме за това хората да вземат решение кой от листата да изберат”, добави Нинова. Тя съобщи, че нямат боязън от ГЕРБ в Българска социалистическа партия и ще се явяват на предизборни диспути единствено по своя преценка, само че ще имат и подобен с ГЕРБ.
„ Мисля, че ще победим на евроизборите, в листата има и опит, и младост - и двете са съчетани добре”, разяснява водачът на левицата.
Според нея няма по какъв начин да се отделят вътрешнонационалните тематики от европейските. „ Няма по какъв начин в европейски избори да не обсъждаме вътрешнонационални въпроси.
България е част от Европа, вътрешнонационалите политики са част от европейските политики и няма по какъв начин да не обсъждаме корупция, откакто Европа ни дава тежка оценка, че сме най-корумпираната страна. Няма по какъв начин да не обсъждаме приходи, откакто сме най-бедната. Няма по какъв начин да не обсъждаме независимост на медиите и на словото, след тежките оценки. Нещата са свързани, евроизборите засягат и вътрешните проблеми а държавата”, сподели Нинова.
Тя разяснява и че е редно да се изиска оставката на Порожанов след абсурда с еврокъщите, в случай че държавното управление желае да покаже поредност: „ Той от самото начало на създаване на модела за къщи за посетители е бил или началник на Държавна фирма „ Земеделие”, или министър на земеделието. Ако го направи, несъмнено ще бъде пореден. Те желаят оставки, дават се, само че си остават с парцелите. Ще има правдивост, в случай че парите се върнат на хората и в случай че делата приключат с неоправдателни присъди, ще има правдивост. Сега те ги отстраняват с оставки, с цел да спасят ситуацията, само че няма признание на казуса. Така те го заглушават”, изясни Корнелия Нинова.
Тя разяснява и еврофондовете. Те са предопределени, с цел да се догони стандартът на развитите страни. По думите на Корнелия Нинова, където и да се бръкне у нас, те са отишли в ръководещата върхушка.
Тя показа, че се надява Лаура Кьовеши да бъде определена за европейски прокурор, тъй като харченето и корупцията с евросредства ще се следи от Европейската прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР