Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,

...
Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,
Коментари Харесай

Фандъкова отговори на Минеков: Реставрацията на 3-те паметника е съгласувана с МК

Всички реставрационни действия на пространството към паметника на Васил Левски, на паметника на Цар Освободител, на Лъвов мост и скулптурите на лъвовете е направено след координиране с Министерството на културата на осъществените реставрационни и консервационни действия. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Столичната община в отговор на рецензии на служебния министър на културата Велислав Минеков, отправени по-рано през днешния ден, по отношение на реставрацията на трите обекта.

Столичната община е правила само ремонт и възобновяване на съществуващите настилки и озеленени площи на паметника на Васил Левски. За този ремонт Министерството на културата и Националният институт за недвижимо културно завещание в своето мнение, което е неразделна част от издаденото позволение, са дали ясни инструкции за осъществените действия по настилките и озеленяването.

Столичната община е показала в Министерството на културата три разновидността за обновяването, като от министерството и НИНКН е определен този, който в най-голяма степен се придържа към съществуващото състояние и той е изпълнен. Столичната община не е изпълнявала реставрационни действия по самия монумент на Васил Левски.

Консервацията и реставрацията на паметника на Цар Освободител Александър Втори на пл. " Народно заседание " е съгласувана във всичките й елементи от Министерството на културата. Отделните елементи на дейностите са експертиза и ремонт на конника, подсилване на земната основа и консервация на каменен фундамент и балюстрада, част Конструктивна; подсилване и закрепване на бронзовите фигури, част Конструктивна; консервационно-реставрационни работи на паметника на Цар Освободител, част Технологична, показват от общината.

При осъществяването на плана за създаване на транспортен възел " Лъвов мост " консервационно-реставрационните действия на архитектурния монумент " Лъвов мост " са съгласувани от Министерство на културата и изпълнени, според дадените инструкции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР