Всички решения в Асоциацията се взимат на база анкета между

...
Всички решения в Асоциацията се взимат на база анкета между
Коментари Харесай

Алибегов: Отдавна не взимаме насериозно сроковете на министъра

 " Всички решения в Асоциацията се взимат на база анкета сред членовете ни. Миналата седмица ние, като председатели обявихме, че сме подготвени да отворим заведенията и пуснахме анкета. Членовете обаче дадоха отговор, че не желаят да бъдат упрекнати като разпространители на COVID-19 в България. В петък изпратихме писмо до премиера. В момента чакаме отговор от него. След това ще вземем решение по какъв начин ще продължим ". Това съобщи Ричард Алибегов - ръководител на Асоциацията на заведенията в България пред Нова тв.

" Ако бяхме отворили, санкциите щяха да са огромни, само че не това е главният проблем. Проблемът е за какво се получава този двоен критерий на здравните управляващи - заведенията за хранене в хотелите работят умерено, а тези пред тях - не. Защо на едното място мълчешком се споделя, че човек може да се болести, а на другото не ", разяснява той. 

По думите му към 30% от ресторантьорите няма да отворят повече.

" Мисля, че всяка една седмица и месец от горната страна ще направи по този начин, че това число да се вдигне. Ние сега сме на последно място по заболеваемост. От на следващия ден, като се отвори поетапно всичко, и бройките си вдигнат, ние няма да отворим и на първи март ", сподели още Алибегов.

" В последния месец здравният министър сподели толкоз доста неща, че към този момент нямаме безусловно никаква религия в неговите думи. Отдавна не взимаме насериозно неговите периоди, подчерта председателят на Българската асоциация на заведенията. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР