Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от

...
Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от
Коментари Харесай

АПИ с актуална информация за състоянието на пътищата в страната

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, оповестиха от Агенцията "Пътна инфраструктура " /АПИ/. През нощта близо 700 машини са обработвали пътните настилки.

Около 8.30 ч. са отпаднали рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала ".

Без ограничаване за всички транспортни средства е прекосяването през Ришкия, Котленския, Айтоския, Обзорския проход, през проходите "Печинско ", "Предел " и "Рожен ", и през Прохода на Републиката.

Ограничено е придвижването на МПС над 12 т през проходите "Троянски ", "Петрохан " и "Шипка ", над 10 т - през "Вратник " и "Твърдишки ", а над 3,5 т - през "Дюлински " и "Пампорово ". Целогодишно са затворени за придвижване Златишкият и Върбишкият проход.

От организацията предлагат на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на "Пътна полиция ".

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР