Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от

...
Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от
Коментари Харесай

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия, оповестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ). През нощта близо 700 машини са обработвали пътните настилки.
Около 8.30 ч. са отпаднали рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода " Превала ".

Без ограничаване за всички транспортни средства е прекосяването през Ришкия, Котленския, Айтоския, Обзорския проход, през проходите " Печинско ", " Предел " и " Рожен ", и през Прохода на Републиката.

Ограничено е придвижването на МПС над 12 т през проходите " Троянски ", " Петрохан " и " Шипка ", над 10 т - през " Вратник " и " Твърдишки ", а над 3,5 т - през " Дюлински " и " Пампорово ". Целогодишно са затворени за придвижване Златишкият и Върбишкият проход.

От организацията предлагат на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали.-->

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР