Всички републикански пътища са проходими при зимни условия и няма

...
Всички републикански пътища са проходими при зимни условия и няма
Коментари Харесай

АПИ: Няма затворени пътища, но условията са сериозни


Всички републикански пътища са проходи ми при зимни условия и няма затворени сектори. Над 900 машини на пътноподдържащите компании са на терен, обработката на настилките продължава като при увеличаване на снеговалежа ще се включи спомагателна техника. Това заяви на брифинг инж. Иван Досев , член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

През нощта имаше частични затваряния на избрани сектори за  снего разчистване   - на прави от автомагистралите „ Тракия “ /на територията на областите София и Пазарджик/ и „ Хемус “ /на територията на област София/ беше ограничавано придвижването на МПС над 12 т. В момента всички коли се пропущат и  автомагистралите са проходи ми при зимни условия, уточни инж. Досев. Той акцентира, че машините не са спирали работа и броят им ще се усилва при нужда.

В резултат на положителната организация на пътноподдържащото сдружение на Автомагистрала „ Тракия “ по време на снего разчистване то се позволи на групи прекосяването на тежкотоварни коли – сред 50 и 100 МПС над 12 т, с което беше избегнато образуването на колона от тирове на Софийския околовръстен път. Инж. Досев моли водачите да карат деликатно, да потеглят с готови за зимни условия коли и да са търпеливи. През нощта до момента в който е било лимитирано придвижването на Автомагистрала „ Тракия “ за разчистване , още веднъж е  имало навлезли в автомагистралата недобросъвестни водачи, което удължи интервала на затваряне с над час.

Инж. Досев осведоми, че поради влошената метеорологична конюнктура Гърция е затворила напълно прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден – Екзохи “ и е лимитирано придвижването на МПС над 3,5 тона през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. В тази връзка призоваваме водачите на тежкотоварни коли, които възнамеряват пътешестване към Гърция, да отсрочат тръгването си до отваряне на граничните пунктове, с цел да не се постанова да изчакват в спешните ленти и в снега и да се образуват колони на Автомагистрала „ Струма “, сподели той.

Високопланинските проходи са проходи ми при зимни условия. Ограничено е прекосяването на коли над 12 т през проходи те „ Предела “, „ Петрохан “ и „ Троянски “, както и в проходи те „ Рожен “, „ Печинско “ и „ Превала “, където e неразрешено прекосяването с ремаркета и полуремаркета. Той добави, че сняг вали над по-голямата част от страната и се чака в следобедните часове преваляванията да спрат. Мобилизацията е цялостна и сътрудниците вършат всичко допустимо, с цел да се обезпечи проходи мост на пътища та  при зимни условия, добави той.

В отговор на въпрос инж. Досев осведоми, че за снего разчистване то в събота и през нощта няма глобени пътноподдържащи компании, защото не е имало съображение за това. Оставаме нащрек и няма да допуснем компромис с качеството на разчистване то на пътища та и където установим, че поддържащата компания не си е свършила работата, ще бъде глобена, съобщи инж. Досев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР