Всички производители на смартфони твърдят, че мобилните устройства запазват около

Всички производители на смартфони твърдят, че мобилните устройства запазват около ...

Безжичното зареждане влошава параметрите на смартфоните.

Всички производители на смартфони твърдят, че мобилните устройства запазват около 80% от капацитета на батериите след 500 цикъла на зареждане – тоест, след две години активно използване.
Но експертът на ZDNet Адриан Кингсли-Хюз проведе собствено изследване и заяви, че причината за все по-бързото разреждане на смартфоните е безжичното зареждане на батериите.По време на изследването се изясни, че абсолютно всички смартфони, зареждани чрез Qi стандарта, след това започват да се разреждат много по-бързо. Експертът каза, че за половин година неговият iPhone е преминал цели 135 цикъла зареждане-разреждане. Това означава, че след година – година и половина, той ще трябва да бъде заменен. Друг въпрос е забавянето на айфона с износването на батерията. Ако се използва обикновено жично зареждане, включително и бързо, то телефонът би издържал по-дълго и би се зареждал по-рядко.Експериментите показаха, че смартфонът, зареждан с безжично зарядно, се разрежда с 15-20% по-бързо в сравнение с жичното зареждане. Адриан съветва всички, включително притежателите на iPhone 8 и iPhone X, да се откажат от използването на безжично зареждане.

Разбира се, всичко това важи не само за смартфоните на Apple, но и за всички други телефони, независимо дали са произведени от Samsung, LG, Sony или някой друг.

Източник: kaldata.com