Всички проби, изследвани за новия коронавирус до момента, са отрицателни.

...
Всички проби, изследвани за новия коронавирус до момента, са отрицателни.
Коментари Харесай

Отрицателни са всички проби, изследвани за коронавирус до момента у нас


Всички проби, изследвани за новия ковид досега, са негативни. В Националната референтна лаборатория са изследвани 17 проби на лежащо заболели жители, настанени в лечебни заведения в Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе.

Отрицателни са и всички 19 проби, изследвани във Военномедицинска академия.

В същото време се усилва броят на хората под карантина в лечебни заведения в цялата страна със подозрения за корнавирус. В девет области в страната под наблюдаване в болница са общо 40 души. Най-много - 14, са във Военномедицинска академия в София.

В Хасково 10 души, които са се върнали от Италия, са под домашна карантина за 14 дни. В Кърджали осемте възпитаници и двамата преподаватели, които бяха на образование по стратегия „ Еразъм “ в Северна Италия, също са сложени под домашна карантина.

Екипажът на транспортен съд, дошъл от Северна Италия на нефтеното пристанище в Бургас, е подложен под карантина, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в града. На борда на плавателния съд има към 25 филипинци.

Корабът е тръгнал от Венеция на 21 февруари и е дебаркирал в бургаското пристанище. Измерена е температурата на целия екипаж. Никой не е посочил признаци на заболяване.

Пробите на тримата пациенти, настанени в Инфекциозното поделение в Бургас, които бяха изследвани за новия ковид, са негативни. Всички те са прегледани от персоналните лекари и нямат признаци на вируса. Четири от децата живеят в Център за настаняване от фамилен вид, където краткотрайно са изолирани от останалите.

Внасянето на болестта на територията на България е неизбежно, безапелационни са специалистите от спешния щаб.

„ Няма в историята случай някой да е спрял разпространяването на въздушно-капкова зараза с ограничения за надзор. Съсредоточаването би трябвало да бъде върху опциите за приемането и лечение на тези заболели, с цел да понижим вредите и загубите “, изясни Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

Една от аргументите е огромният поток от Италия - седмично единствено полетите от там са 34. На Терминал 1 на Летище София, където кацат главно, са подхванати специфични ограничения.

„ Въпреки че има термокамери и на двата терминала, нашите екипи употребяват и безконтактни термометри, с цел да стават нещата по-бързо и по-точно. Направихме организация на Терминал 1 полетите от Италия да кацат на друг кулоар от общия с оглед да няма разбъркване на потоците “, разясни Кунчев.

Междувременно броят на поставените под карантина - домашна или болнична, продължава да пораства. Във Военномедицинска академия, където приетите в болница са най-вече, сега има и четирима чужденци - японец, португалец, италианец и египтянин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР