„Всички приоритети на предишното правителство продължават да се изпълняват. Основните

...
„Всички приоритети на предишното правителство продължават да се изпълняват. Основните
Коментари Харесай

Министър Димитров: Ще се грижим за бежанците, но не можем да ги поставяме в по-добри условия от българите

„ Всички цели на предходното държавно управление не престават да се извършват. Основните проблеми са забавянето на категоризациите и забавянето на изплащането на средствата за бежанците. Имаме над 900 тъжби и вършим всичко допустимо. Създадена е работна група, която ще заседава на следващия ден. Надявам се, че в края на сезона ще бъдат изчистени всички отговорности. Ще се отнесем с нужната грижа към всички бежанци, само че би трябвало да търсим салдото, тъй като не можем да ги слагаме в по-добри условия от българите. През зимата услугата ще е по-скъпа, тъй като ще се включат отопление и други разноски “, изясни той.

„ Навсякъде по света туристите отиват главно поради природата. Природата е водеща и другите неща остават малко обратно “, разяснява още министърът на туризма.

„ Спрямо 2019 година имаме спад с 25% на туристите, само че това беше най-пиковата ни година в туризма. Спрямо предходната година обаче имаме нарастване с към 90-95% на туристите. Това нарастване не значи повече облага. Записванията за зимния сезон вървят доста добре. За реклама на зимния сезон ще използваме две думи - предвидимост и сигурност. Българският екскурзиант съставлява 66% от всички туристи. Призовавам българите да почиват на Черноморието “, разгласи Илин Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР