Всички прекрасно знаем за вредата от отрицателните температури, така че

...
Всички прекрасно знаем за вредата от отрицателните температури, така че
Коментари Харесай

Какво не бива да оставяме в колата през зимата

Всички прелестно знаем за вредата от негативните температури, тъй че се стараем да не забравяме в салона на автомобила си смарт телефони, таблети, видеорегистратори, антирадари и други електронни устройства.
Има обаче движимости, на които въобще не обръщаме внимание и те постоянно си остават в колата. А това е изключително рисково, както при горещо време на открито, по този начин и при минусови температури.
БУТИЛКИ С ВОДА ИЛИ ГАЗИРАНИ НАПИТКИ


Най-често в салона се не помни безобидна на тип бутилка с вода. Ако тя не е газирана, няма никаква заплаха, защото просто ще замръзне и ще деформира самата бутилка. Ако обаче е газирана, то нещата стават по-сериозни. От студа балончета на въглеродния двуокис основават налягане, което може да докара до същински гърмеж.
СЛАБ АЛКОХОЛ
 Не загрявайте мотора на колата в студеното време Не загрявайте мотора на колата в студеното време
Сред доста от притежателите на коли постоянно срещана илюзия е стоплянето на мотора през студените месеци. Повечето хора считат,...
Същото може да се случи и със слаб алкохол, като не е наложително той да бъде газиран или пенест. Например, при студено време доста бързо пада дъното на бутилка с вино. Последствията не са изключително приятни, като ще се наложи салонът дълго време да се чисти и проветрява. А присъща миризма несъмнено ще накара спрелите ви за инспекция служители на реда да застанат нащрек.
КОНСЕРВИ, СОСОВЕ И ЯЙЦА


До сходен противен излаз може да се стигне и при забравени в салона сосове, кисели краставички и консерви. Да не приказваме за яйцата, при които следствията за интериора на автомобила ще бъдат още по-сериозни.
ХИМИКАЛИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ
Отделно внимание заслужава и " битовата химия ". Тези препарати, които са под налягане, може да се взривят или да изтекат, защото водата в тях има свойството да се уголемява при студени температури и по този начин да унищожи опаковката.
 Наистина ли колата харчи повече, в случай че караме бързо? Наистина ли колата харчи повече, в случай че караме бързо?
Любителите на високите скорости нормално не си дават сметка, че усилват разноските си. Първо - тъй като могат да си навлекат солидни...
ФУРНИРИ И ДЪРВЕНИ ПЛОСКОСТИ


В салона или в багажника не трябва да се оставят фурнири или тънки плоскости от дървесина. Напукването и подуването са обезпечени при минусови температури. Това важи и за музикални принадлежности, изработен от дървесина, за които сходно деяние ще значи изхвърляне на боклука.
ЛЕКАРСТВА
Накрая идват лекарствените препарати. С тях смешка не трябва. В най-хубавия случай сиропите, тинктурите, отварите и праховете ще изгубят лечебните си свойства, до момента в който в най-лошия те ще навредят съществени. При това освен на автомобила, само че и на индивида.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР