Всички познават актрисата Ивана Папазова от образа й на любяща ...

Всички познават актрисата Ивана Папазова от образа й на любяща

Актрисата от "Скъпи наследници" Ивана Папазова с разказ за последните минути на актьора Николай Станчев

Всички познават актрисата Ивана Папазова от облика й на любяща майка и стопанка в сериала на bTV " Скъпи наследници " . Наричат любовта им с Николай Станчев закъсняла, само че и най-голямата. Събира ги изкуството и тази среща трансформира животите им до лятото на 2021 година. . Как минават дните на актрисата след загубата на предпочитания мъж, в какво открива своята доза благополучие и от кое място черпи сили да продължи напред?

" Николай не можеше без спектакъл и кино. Животът го принуди да е и предприемач , и артист , трябваше да си изхранва семейството си. Заради любовта преборих тъгата. Любовта е това, което ме води " , споделя Папазова пред Радина Червенова в " Преди обед " .

" Първата ми среща с Ники е доста забавна . Беше преди 23 години. Той потегля от Пловдив за София, с цел да посети зрелище на собствен непосредствен другар . Гумата на колата макар че му се разваля. Тръгва да я лепи, само че изхвърча лепило в окото му и би трябвало , несъмнено , да отиде на доктор . Той му споделя , че не може да продължи към София, тъй като доста ще го боли. Ники упорства да му се постави обезболяващи. И по този начин на премиерата на въпросното зрелище той е с черни очила. Там се запознахме. Аз също бях с черни очила. Викам си: " Този пък най-малко от образование да си беше свалил очилата. " Той ми отвърна: " Аз елементарно потънах в очите зад твоите очила " .

" Ухажваше ме няколко месеца. Допълвахме се. Той бе доста балансиран човек. С него доста си говорехме на всевъзможни тематики . Беше доста подреден , доста спретнат . Живеехме доста хубаво, прелестно . Oбичахме да ходим доста в Родопите, по тази причина си купихме и къща в Мостово "

" И в този момент си приказвам с него. Разказвам му всичко, което ми се случва. Съветвал ме е за всички мои трепети в работата. Аз го поучавах да не се ядосва за неговите неща. Той доста се притесняваше за бизнеса си (б.р. - Станчев има бизнес с петролни продукти) " и му казвах, че постоянно може да се върне в театъра. Чувствам, че винаги е с мен. "

" Последният му рожден ден беше на вилата. Дойдоха най-близките ни хора, Беше прелестно . Децата му подариха от предпочитаните пури. Няколко часа, в следствие ние се прибрахме. През нощта се събуди и сподели , че е повръщал. "

" Аз изненадващо бях доста спокойна. Просто седнахме на терасата и си говорихме. Казах му да отиде на доктор и да се види какво му е. Той не сподели : " Много ми е лошо! Помогни ми! " Искаше да си мери температурата. Станах да отида да взема термометъра. С периферното зрение видях по какъв начин той сяда на табуретката, отпуска се и си накланя главата. Отидох, хванах го, с цел да не падне. Започнах да му върша дишане уста в уста. Дойдоха медиците, направиха каквото можаха хората. Но Ники си отиде. "

" Първият ми стадий бе потрес . Всичко трябваше да се направи, както би трябвало . Трябва да се направи поклонение, каквото той заслужава. След това идва осъзнаването, че го няма и чисто човешкият нарцисизъм , че не може да докосваш някого. Аз знам, че животът не свършва със смъртта, че има други измерения, че можеш да бъдеш с индивида , с който си бил благополучен . Знам, че и той в този момент е до мен " .

На 40-ия ден от смъртта на Николай Станчев Ивана Папазова губи и татко си.

" Може би в този момент двамата са дружно и ме гледат. "

Източник: novinite.bg