Всички потребители на браузъра Edge ще получат безплатна VPN услуга(снимка:

...
Коментари Харесай

Microsoft вгражда безплатен VPN в браузъра Edge


Всички консуматори на браузъра Edge ще получат безвъзмездна VPN услуга
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft, по образеца на Apple и Гугъл, също реши да предложи на своите консуматори VPN услуга – тя ще бъде налична гратис за всички, които употребяват браузъра Edge.

Новата услуга се назовава Microsoft Edge Secure Network, а неин снабдител е Cloudflare, излиза наяве от. Както при функционалността iCloud Private Relay на Apple, Microsoft не назовава нововъведението си VPN услуга, макар че предлага същата функционалност.

Понастоящем Microsoft Edge Secure Network е налична за прелиминарен обзор, само че с формалното ѝ стартиране потребителите на браузъра Edge ще получат гратис 1 GB трафик на месец за всеки акаунт в Microsoft.
още по темата
Вместо да създава лична VPN услуга, Microsoft притегли поддръжката на своя сътрудник Cloudflare. Компанията дава обещание на потребителите, че ще събира единствено данни за диагностика и ще ги изтрива на всеки 25 часа.

Услугата криптира връзката на потребителя, с цел да отбрани трафика от следене и онлайн закани, като не разрешава даже на доставчиците на интернет услуги да събират данни. В резултат на това основаването на рекламен потребителски профил от профилирани компании, занимаващи се с таргетирана реклама, става доста по-трудно.

Microsoft Edge Secure Network евентуално няма да разреши на потребителите да избират към кои VPN сървъри да се свържат, с цел да заобиколят гео-блокирания. Според информацията в страницата за поддръжка, функционалността „ ще разреши да видите виртуален IP адрес, който маскира вашия IP и замества местоположението ви с сходен районен адрес ”. Тоест, с цел да маскират местоположението си, потребителите ще би трябвало да употребяват платени услуги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР