Интересни неизвестни факти, които трябва да знаете (2)

...
Всички полярни мечки са левичари.Не, това е често срещано погрешно
Коментари Харесай

Всички полярни мечки са левичари.

Не, това е често срещано погрешно схващане, че полярните мечки са левичари. Но изследването показва, че и двете лапи се използват еднакво. Може да се каже, че са двусмислени.

American Airlines спести 40 000 долара през 1987 г., като премахна една маслина от всяка салата, сервирана в първа класа.

Вярно е, че American Airlines спести около 40 000 долара през 1987 г., като премахна напълно една маслина от всяка салата. Но пълното премахване на салатите 30 години по-късно няма да е от полза за Air India.

Пеперудите вкусват с краката си.

Това може да звучи странно за нас, хората, но пеперудите разчитат на краката си, за да опитат храната, тъй като имат сензори на краката си, които им помагат да намерят храна за своите гъсеници. И така, те стоят на лист, за да опитат вкуса.

Слоновете са единствените животни, които не могат да скачат.

При слоновете е невъзможно да скочат, тъй като за разлика от други бозайници костите в краката на слона сочат надолу, което означава, че те нямат „пружината“, необходима за оттласкване от земята.

Стюардеси е най-дългата дума, написана само с лявата ръка.

Стюардеса е дума от десет букви и очевидно е и най-дългата английска дума, въведена само с лявата ръка.

Електрическият стол е изобретен от зъболекар.

Саутуик. Инженер на парни лодки, изобретател и зъболекар от Бъфало, Ню Йорк, беше признат за изобретяването на електрическия стол като метод за съдебно изпълнение

Носенето на слушалки само за един час ще увеличи бактериите в ухото ви 700 пъти

Покривате ушите си от естествения въздух, когато носите слушалки, което увеличава производството на бактерии със 700% за 1 час. Вашето тъпанче не може да понесе приток на бактерии в толкова голямо количество, така че започва да реагира с болка или загуба на слуха в дългосрочен план.

Запалката е изобретена преди мача.

През 16 век запалките не са нищо повече от преработени пистолети. Едва през 1823 г. немски химик на име Йохан Волфганг Дьоберейнер е признат за първия човек, изобретил запалка.

Повечето червила съдържат рибени люспи.

Повечето от направените червила са страничен продукт от рибени люспи, наречени перлена есенция или перлена есенция, тъй като се оказва, че нещата, които карат рибените люспи да блестят, правят и устните ви блестящи. Pearlessence идва от промишлено уловена херинга. Съществуват и синтетични версии, но те не се използват широко.

Подобно на пръстовите отпечатъци, отпечатъкът на езика на всеки е различен

Знаете ли, че всеки има различен отпечатък на езика като отпечатъците от пръсти? Нашите отпечатъци от език също имат уникални идентификационни знаци. Както съобщава изследователят Дейвид Джанг, върхът на езика ни има уникална физиологична текстура и геометрична форма, които вероятно могат да бъдат използвани за целите на проверката.

Земният прилеп е най-малкият бозайник в света

Прилепът земна пчела, известен също като прилеп с нос на коте, има размах на крилете от 5,1 до 5,7 инча, тежи 0,05 до 0,07 унции и е 1,14 до 1,29 инча от главата до тялото. Това е най-малкият бозайник в света, според Книгата на рекордите на Гинес.

Дължината на кръвоносната система е почти 60 000 мили

Според Института Франклин, ако всички вени, артерии и капиляри в тялото на детето се разтегнат плоски, те ще се простират на повече от 60 000 мили. Телата ни съдържат около 100 000 мили кръвоносни съдове, докато достигнем зрялост. Това е само един от удивителните факти, които изглеждат измислени, но е истина.

Африка присъства на части във всичките четири полукълба.

Размерът на африканския континент може да се окаже изненада за онези, чието образование е съсредоточено предимно на Запада. Например, той обхваща почти 12 милиона квадратни мили и е разпространен във всичките четири полукълба. Да, толкова огромен е африканският континент.

Аржентина продуцира първия игрален анимационен филм

Дори и да сте добре запознати с историята на Дисни, може да предположите, че Снежанка и седемте джуджета, продукция на Уолт Дисни от 1937 г., се отличава с това, че е първият пълнометражен анимационен филм. Аржентина обаче продуцира пълнометражен игрален анимационен филм 20 години по-рано. Според Книгата на рекордите на Гинес, Ел Апостол, политическа сатира, е с продължителност 70 минути и е съставен от 58 000 рисунки.

Земята съдържа достатъчно злато, за да я покрие

Както се оказва, нашата планета съдържа значително количество злато: ядрото на Земята съдържа 99 процента от благородния метал, което е достатъчно, за да покрие цялата повърхност на планетата с 1,5 фута злато.

7641 острова съставляват Филипините

Група острови, особено 7641 острова, съставляват архипелага, който е Филипините. Много пясъчни коси и други земни форми, които се появяват при отлив, наброяващи хиляди, не са включени в тази оценка.

Тексас е мястото, където произлиза немската шоколадова торта

„Германецът“ в немската шоколадова торта е американец, а не член на Европейския съюз. Сам Герман, който е разработил рецептата за печене на шоколадово блокче през 1852 г., е специално запомнено в името на продукта.

За да измине цялата река Мисисипи, една капка вода отнема 90 дни

Река Мисисипи е третият по големина вододел в света, обхващащ 2340 мили. Това водно тяло е много дълго. Всъщност то е толкова дълго, че на една капка вода са нужни около 90 дни, за да измине цялото разстояние.

На всеки 40 души в Япония има една вендинг машина

С една вендинг машина на всеки 40 души, Япония се счита за страна с един от най-високите вендинг машини в целия свят. Повечето от тях продават различни видове напитки, въпреки че някои предлагат и сладолед, юфка и камери за еднократна употреба.

Лаймовете потъват, но лимоните плуват

Лимоните са леки в сравнение с лаймовете, които са малко по-тежки, когато ги поставите във вода, е по-вероятно да потънат.

Броколи с вкус на дъвка някога се правеше от Макдоналдс

Този удивителен факт ще остави вкусовите ви рецептори вцепенени. Инициативата да накараме децата да се хранят по-здравословно не се хареса на децата тестери, които бяха объркани от вкуса.

Портокалите не винаги са били оранжеви

В Югоизточна Азия портокалите първоначално са били с цвят на зелено и са били хибриди на мандарина-помело. Всъщност портокалите в по-топлите страни като Виетнам и Тайланд продължават да бъдат зелени дори след като достигнат зрялост.

Гъбичките могат да контролират ума и да ги превърнат в зомбита

Ophiocordyceps е вид тропическа гъба, която засяга централната нервна система на мравката. След девет дни, когато е в тялото на мравката, тя има пълен контрол върху движенията на гостоприемника. Може да повлияе и на поведението на мравките, като ги накара да се покатерят по дървото и след това да паднат.

От всички азбуки има една буква, която не се появява в нито един щат на САЩ

Можете ли да познаете кое? Не, не X, не Y. Това всъщност е буквата Q, която никога не е присъствала в нито едно от имената на щатите в САЩ.

Хибрид крава-бизон се нарича beefalo

За сняг Шотландия има 421 думи

Някои примери за тях са skelf, sneesl, spitters, feefle, flindrikin и много други.

Три четвърти от SEO е извън страницата

Само 25% от SEO е на страницата, а останалите 75% от SEO са извън страницата. Всяка минута има 3,8 милиона търсения в Google. Вижте тази връзка и други изненадващи факти, които никога не сте чували преди.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР