Всички политически субекти се държат сякаш представляват целия народ, а

...
Всички политически субекти се държат сякаш представляват целия народ, а
Коментари Харесай

Явор Божанков: Политическите субекти се държат сякаш представляват целия народ

Всички политически субекти се държат като че ли съставляват целия народ, а това не дава отговор на истината. Няма схващане за позволени неточности. Не се пазят националните ползи. Това съобщи в ефира на БиТиВи депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

По думите му разновидността избори след избори не е добър. При такава обстановка съвсем същите политически субекти ще би трябвало да вземат решение същите належащи проблеми, разясни той.

Народният представител засегна и тематиката за измененията в Изборния кодекс. Той посочи, че отсъствието му в продължение на месец и половина няма нищо общо с гласуването му срещу връщането на хартиената бюлетина. Божанков разясни, че е бил на образование в Съединени американски щати, което е било отлагано неведнъж поради пандемията от COVID-19.

Депутатът съобщи, че отдръпването му от правна комисия е било в съгласие с Българска социалистическа партия, защото му се е налагало да отсъства дълго време. Той бе безапелационен, че върху него не е упражняван напън.
 Явор Божанков изпада в недружелюбност пред Нинова?
Явор Божанков изпада в недружелюбност пред Нинова?

Партията изтегли депутата от правната комисия

Според националният представител измененията в ИК се вършат за печелене на повече гласове. Политическата система е делигитимирана. Партиите желаят да върнат доверието с промени в ИК, само че това няма по какъв начин да стане. Внасяме още по-голямо съмнение в обществото , добави Божанков.

По думите му едно гласоподаване на Българска социалистическа партия с ГЕРБ и Движение за права и свободи рискува да върне назад етикета " статукво " на левицата.

Той засегна и тематиката за служебното държавно управление. Служебната власт наподобява на ранния Борисов - употребява служебната власт да се разправя с неуместните лица, уточни Божанков. Депутатът акцентира и че служебните министри не дават доклад на народните представители. Като образец уточни поискана от него информация за подписани контракти от МО. Той разясни, че е получил информация, че има подписани контракти, не и с кого.

България не би трябвало да бъде оставяна в ръцете на правосъдни кабинети, безапелационен бе Божанков.

Ключа в решаването на казуса е в Народно събрание. Народните представители би трябвало да намерят консенсус, с цел да има постоянно държавно управление, което да ни изведе от рецесиите, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР