Всички плодове съдържат захар, но има някои видове, които са

...
Всички плодове съдържат захар, но има някои видове, които са
Коментари Харесай

Сладко и полезно: Кои са плодовете с най-малко захар

Всички плодове съдържат захар, само че има някои типове, които са с по-ниско наличие от други. От foodpanda оферират лист на плодовете, небогати на захар, само че и съдържащи фибри, витамини и минерали, от които човешкият организъм се нуждае.

Ягоди - те могат да контролират глюкозата в кръвта поради ниското си наличие на захар - към 1 грам захар в 1 ягода със междинна величина. Те са отличен източник на фибри и витамин С, поради което някои ги дефинират като средство против туморни формирания. Често показват и подмладяващия резултат на ягодите.

Праскови - макар сладкия си усет, една праскова съдържа едвам към 13 грама захар. Тези вкусни плодове са богати на желязо, което ги прави ефикасни при анемии, показват специалисти. Счита се, че прасковите поддържат хемоглобина.

Боровинки - сходно на ягодите, тези плодове съдържат сред 4 и 5 грама захар. Богати са също на фибри и протеини. Добър източник са и на антиоксиданти. Полезни са както за зрението, по този начин и за кръвообразуването, показват специалистите.

Лимони - лимоните съдържат не повече от 2 грама захар, само че са чудесна добавка към диетата, поради огромното наличие на витамин C. Благодарение на него, се забавя стареенето и се обезвреждат свободните радикали.

Портокали - портокал със междинна величина има към 14 грама усвоима захар. Този тип плод е богат на витамин С и оказва помощ за предотвратяването на настинки и грип. Портокаловият сок, закупен от магазина обаче, съдържа добавени захари, по тази причина е по-добре да се употребява в натурален тип.

Авокадо - авокадото е съвсем без никакво наличие на захар. То съдържа фибри и здравословни мазнини, които поддържат тежестта и понижават равнищата на кръвната глюкоза.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР