Всички песни имат заснети видеоклиповеФиналът на националния фестивал “Детска мелодия

...
Всички песни имат заснети видеоклиповеФиналът на националния фестивал “Детска мелодия
Коментари Харесай

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК

Всички песни имат снимани видеоклипове


Финалът на националния фестивал “Детска мелодия на годината ” ще се организира на 23 март в зала 1 на НДК. Събитието е под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, а вестник “Труд ” е медиен сътрудник.

Общо 120 деца сред 5 и 14 години бяха определени посредством национално прослушване в 12 регионални града да изпълнят авансово селектирани от професионално жури 14 нови песни.

Те разучиха мелодиите благодарение на вокалните им педагози и ги записаха в професионални студия в Пловдив, Търговище, Шумен, Плевен, Кюстендил и София. На всички песни са снимани видеоклипове, които може да видите в канала на “Детска мелодия на годината ” в ютуб, както и да гласувате с есемес за своя любимец.

Финалните 14 песни ще бъдат издадени на диск, който ще съдържа и техните инструментали и ще може да се учат от децата в разнообразни школи, детски градини и учебни заведения.

 21-2-2 “Избраните песни са в действителност на доста високо равнище, ние бяхме прелестно сюрпризирани от всички надарени деца. На кастингите се явиха 340 участници, всички останаха удовлетворени, както и родителите, тъй като отношението беше доста по-приятелско и положително от други сходни състезания ”, описа пред “Труд ” Надя Ботева, арт шеф на фестивала и ръководител на “Сдружение за българска музика и изкуство ”.

“Основната ни цел е да заредим средата с нови и качествени детски песни, да извадим подрастващите за малко от телефоните им и изпълнителите да станат новите кумири на своите съученици, а не такива да са чалга или хип-хоп звезди, които им се натрапват с пошли текстове и държание ”, описа още Ботева.

Тя акцентира, че ще се търсят способи тези стойностни песни да влязат в учебниците и да се учат от другите възрастови групи. Идеята е състезанието за детска мелодия да стане годишен и още след галаконцерта на 23 март ще стартира набирането на нови песни за идващия конкурс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР