Всички пенсии, върху които са наложени запори по искане на

...
Всички пенсии, върху които са наложени запори по искане на
Коментари Харесай

Важно за пенсионерите! 5500 пенсии със запор, вижте кога ще ...

Всички пенсии, върху които са наложени запори по искане на държавен или частен правосъден реализатор или обществен реализатор към Националната организация за приходите ще бъдат изплатени след 11 януари 2023 година Това оповестиха от Национален осигурителен институт. По последни данни на институцията това са близо 5500 пенсии, написа " 24 часа ".

Срокът е съгласуван с нуждата от софтуерно време за обработка на новите размери на удръжките от тези заплащания след обнародваното в Държавен вестник на 3 януари решение на Министерския съвет, с което бе избран нов размер на минималната работна заплата за страната за 2023 година – 780 лева

 
След направените преизчисления преводите ще бъдат осъществени според от метода на погашение на всяка пенсия - с пенсионен запис, в случай че се изплаща посредством пощенска станция, или с спомагателен превод по персоналната платежна сметка на пенсионера, в случай че се изплаща посредством банка или различен снабдител на платежни услуги.

Размерите на удръжките от пенсиите, за които е възможно налагането на запори, се дефинират според от размера на минималната работна заплата за страната. Съгласно настоящата нормативна уредба, насилственото осъществяване може да бъде ориентирано единствено върху пенсии с месечен размер над минималната работна заплата. Не се вършат удръжки от пенсиите под този размер. Посочените ограничавания не се ползват за удръжки от пенсиите в осъществяване на отговорности за прехрана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР