Всички пътища към нова работа започват от автобиографията. Но както

...
Всички пътища към нова работа започват от автобиографията. Но както
Коментари Харесай

Магическите числа на доброто CV

Всички пътища към нова работа стартират от автобиографията. Но както всичко друго и тук тенденциите се трансформират. Zety, платформа, която ви разрешава да създавате автобиографии, е проследила повече от 600 000 от CV-тата, основани от нейните консуматори, с цел да види кои тенденции стартират да доминират през последните години.

Някои от главните заключения са, че междинната дължина на CV-тата е 406 думи. Но от платформата предизвестяват за нещо значимо. Противно на това, което доста хора имат вяра, набиращите личен състав избират да четат автобиография от две страници, а не от една, предава. 

Статистически работодателите са 2,9 пъти по-склонни да изберат претендент, който изпраща автобиография от две страници, когато става въпрос за работни места на равнище управител и 1,4 пъти повече, когато кандидатурата е за младши позиции. Освен това 77% наемащите личен състав споделят, че автобиографиите на една страница основават усещане за незадоволително умелост на претендента. 

Други детайлности за формата са, че 44% от CV-тата употребяват тъмносиньо, следвано от сиво с 33%.

Освен това средно претендентите вършат единствено 1 автобиография за всяко търсене на работа. Тоест те не основават няколко според от компанията, към която са ориентирани.

Най-сигурният метод да съумеете във вашите кандидатури е посредством адаптиране на всяка автобиография към свободната позиция, за която кандидатствате, 63% от HR експертите, отговарящи за наемането на личен състав, избират автобиографии, които са съобразени съответно с позицията, обясняват от Zety. 

Освен дължината на автобиографията има и друго магическо число, което на процедура подсигурява какъв брой автобиографии би трябвало да изпратите, с цел да получите работа: сред 30 и 50. Стряскащо доста е, само че се извлича от следните междинни стойности:
Само 10% от кандидатурите за работа отиват на стадий изявление.Само 20% от тези, които минават на изявление, получават предложение за работа.Само 2% от претендентите, които започват процеса, са сполучливи.
Освен това има избрани секции, които се появяват в съвсем всички автобиографии и които, ако разширим, можем да спечелим автентичност. Това са:

- Лична информация, присъстваща в 99% от автобиографиите
- Образование - 99%
- Трудов опит - 97%
- Профил или професионална цел - 95%
- Умения, присъстващи в 95% от CV-тата

Успех!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР