Всички партии с изключение на Има такъв народ и Демократична

...
Всички партии с изключение на Има такъв народ и Демократична
Коментари Харесай

Христо Проданов: Защо не питат Борисов за оставка, а питат Корнелия Нинова?

Всички партии като се изключи " ИТН " и " Демократична България ", са губещи в тези избори, само че никой не пита останалите водачи дали ще подават оставка и за какво не го вършат. Така Христо Проданов от Българска социалистическа партия отговори на въпрос за какво водачът на социалистите не подава оставка. Личното му мнение е, че това не би трябвало да се прави. В студиото на Нова телевизия Христо Проданов поддържа решението на Нинова, че в тази политическа обстановка партията не трябва да остава без водач.

Българска социалистическа партия са влезнали и изкарали акцията с две съществени линии на обещания - политически и социално-икономически. Политически е значимо Българска социалистическа партия да скъса с модела на ръководство на страната до този миг, изясни Проданов. Решението обаче дали да се поддържа едно държавно управление антиГЕРБ минава през поискана поддръжка и мандат от Националния съвет, изясни Проданов за това дали едно държавно управление на Има Такъв Народ и Демократична България може да разчита на поддръжката на социалистите. Не може по този начин на сляпо да се дава мандат - би трябвало да се заявят политически планове, а и такава поддръжка въобще не е поискана досега, уточни Проданов: " За момента няма върху какво да мислим. " Той бе безапелационен обаче, че Българска социалистическа партия под никаква форма няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ.

А пък изрази и мнение, че значимите решения, които могат да се вземат в 45-то Народно събрание минават през Българска социалистическа партия. Христо Проданов сподели прочут песимизъм във връзка с реализацията на втория мандат с партията на Слави Трифонов: " Искам да припомня, че партията на Бойко Борисов преди 10 години беше в позицията на Слави Трифонов - антисистемна партия и партия антистатуквото. "

На въпрос дали биха подкрепили Демократична България по тематиката за правосъдна промяна, Проданов още веднъж съобщи, че е рано да се приказва по тези въпроси, въпреки и значително да са на идентични позиции с Демократична България по тази тематика. " Но не трябва да избързваме. Така да хвърляме догатки на масата е несериозно. "

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще изискат от президента Румен Радев да им връчи третия мандат, в случай че при въртележката мандатът не бъде изпълнен, Проданов съобщи, че до този миг Българска социалистическа партия не се е месила в работата на президента и няма и да го направи. " Право на Радев е да избере третата политическа партия на която ще връчи мандата. В догадка сме, само че каквото и да кажа ще бъде мотив за нечиста сделка. Нека бъде както е разказано в Конституцията. "

Сега Българска социалистическа партия ще стартират техните си процедури и ще разгласят позицията си във връзка с втори мандат Радев - Йотова. Лично Христо Проданов чака членовете и симпатизантите да поддържат сегадействащите президент и вицепрезидент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР