Всички общини на територията на страната са в готовност парламентарните

...
Всички общини на територията на страната са в готовност парламентарните
Коментари Харесай

Общините у нас изразиха готовност изборите да се проведат на 28 март

Всички общини на територията на страната са в подготвеност парламентарните избори да се проведат на 28 март. В това увери Димитър Панов, кмет на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините в Република България, по време на срещата му с президента Румен Радев.

,,Още от 7 декември, когато чухме, че датата ще бъде 28 март, имаме добра връзка посред ни. Имаме подготвеност и организация, с която можем да стартираме подготовката за провеждането на парламентарните избори. Кметовете на общините са органите на изпълнителната власт, които имат пълномощия да провеждат и механически да обезпечават изборния развой. Имаме предварителен развой. Разполагаме и с разбор, от който сме извадили положителните пракитики от провеждането на избори от други страни, които ще ги внедрим тук, незабавно щом бъде оповестена датата'', изясни Димитър Панов и акцентира, че общинските администрации имат стабилен опит и техническа експертиза.



Мнението на всеки един кмет е, че би трябвало да запазим здравето на хората, заради което сме провели диалози с министъра на опазването на здравето по отношение на правенето на здравния протокол. Обсъждали сме доста елементи по него, като ръкавици, маски, дистанцията, дезинфектантите, добави той.

,,От 26 януяри, в случай че издадете президентския декрет, имаме подготвеност още на 5 февруари с всички кметове на общини да образуваме изборните секции на територията на съответната община. Нещата, които сме начертали като проект, са много обсъждани, тъй че сме сигурни, че ще се оправим. Разбира се, има още редица въпроси на локално равнище, които ще решим и ще осъществим, само че ние имаме тази готовност'', увери президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР