Всички образователни институции на територията на Сливенска област отвориха врати

...
Всички образователни институции на територията на Сливенска област отвориха врати
Коментари Харесай

Четирима души от персонала на сливенска детска градина са с COVID-19

Всички просветителни институции на територията на Сливенска област отвориха порти на 15 септември за присъствено образование, оповестиха от Областния спешен щаб. Това оповестиха от РЗИ-Сливен.

Към момента с позитивни проби за коронавирусни инфекции са четирима души – педагогичен личен състав от филиал на детска градина в Сливен. Това е наложило да бъдат карантинирани с наставления от РЗИ общо 36 деца или две от четирите групи в детското заведение. Изследван е целият личен състав, чакат се резултатите.

Извършена е цялостна стерилизация на постройката на заведението. От 18 сутринта филиалът на детската градина още веднъж работи при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Новата образователна година ще стартира по-късно за 5 деца и възпитаници от област Сливен, на които е предписана домашна карантина поради контакти с заболели близки.

С COVID-19 е един възпитаник, от община Нова Загора, който също не се е явил на първия образователен ден, не е имал контакти нито със съученици, нито с учители, прецизираха от РЗИ.

Във всички образователни и детски заведения са изпълнени напътствията за постоянна стерилизация. Създадена е организация против разпространяването на ковид: филтър на входа, лимитирани контакти сред обособените класове и други Носенето на защитни маски в общите площи /коридорите в учебно заведение, физкултурните салони, музикалните салони, учителските стаи и др./, спазването на физическа отдалеченост и честото миене на ръцете са измежду най-ефективните ограничения против болестта, подчертаха от РЗИ. Областният спешен щаб припомня, че противоепидемичните ограничения би трябвало да се съблюдават прецизно и в извънработно време, след края на индустриалния развой или на образователните занятия.

Към момента дейните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 41 – 24 в община Сливен, 12 в община Котел, 4 в община Нова Загора и 1 в община Твърдица. Под домашна карантина са 92-ма поданици на региона, а отпаднали от карантиниране са 9 878 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР