Всички области на страната са в зелената зона по отношение

...
Всички области на страната са в зелената зона по отношение
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Такава карта не се беше появявала от около година, тръгвайте на море

 " Всички области на страната са в зелената зона във връзка с разпространяването на COVID-19, тръгвайте на море -  безвредно e ". Това написа в профила си във Facebook математикът на закрития Оперативен щаб проф. Николай Витанов.

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 11 юни 2021 година

Днес ще стартира с една доста добра вест. Обикновено не демонстрирам картите на риска, тъй като хората в областите с висок риск могат да се притеснят. Но през днешния ден картата е такава, че може да се покаже без терзания. Ето я. Такава карта не се беше появявала от към година. В момента в страната рискът от COVID-19 е търпим. По морето е доста невисок, така, че който може и желае, да отива да почива на българското море.

азовото репродуктивно число през днешния ден е 0.716. Обхватът на болестта се чака да продължава да се свива. Какно писах, броят на дейните случаи върви надолу и се чака да продължи да върви по този начин към 12 500. Здравната система се разтоварва, ситуацията в София - град и в другите огромни градове е положително, здравна помощ ще има за всеки нуждаещ се без проблеми. Ваксини също има, само че както споделих през януари (когато нямаше): Ще пристигна време да има ваксини и да няма кой да се имунизира.

Е, пристигна това време. Не е добре, че имунизацията върви постепенно. Което е добре, че новите разновидности на вируса ни заобикалят към този момент. Индикаторите за промяна на тренда имат доста ниски стойности, както към този момент писах, ще си изкараме умерено почивните дни в края на седмицата. Наближаваме точката на шарана - едната карта стана към този момент зелена, ще стигнем, когато и другата стане зелена. Тогава отново ще кажа: Дръжте шарана. Но тоя път в действителност го дръжте, тъй като видяхте, че не е смешка работата.

Това е за през днешния ден. Желая спокойни почивни дни. Следващата къса информация ще бъде в понеделник ", написа Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР