Всички нови автомобили, продавани от средата на следващата година трябва

...
Всички нови автомобили, продавани от средата на следващата година трябва
Коментари Харесай

Всички нови коли получават задължителен контрол на скоростта

Всички нови коли, продавани от средата на идната година би трябвало да бъдат оборудвани наложително с интелигентно устройство за адаптиране на скоростта, известно още като круиз-контрол. Това излиза наяве от разпореждане на Европейската комисия, признато през днешния ден.

Постановлението ще влезе в действие на 6 юли 2022 година, като компаниите-производители ще могат да употребяват няколко типа круиз-контрол, с чиято помощ ще се дефинират рестриктивните мерки на скоростта на пътя. Технологията ще работи по два метода – с навигационната система на транспортното средство и (или) със системата за различаване на пътни знаци.
Германия подтиква продажбите на нови коли с 5 милиарда евро
Германското министерство на стопанската система предложи бонус от 5 милиарда евро, с който да се подтикват продажбите на нови коли в страна...

При колите, които са създадени преди датата на влизане на постановлението в действие, ще се разчита на системата за незабавни повиквания eCall. Тя е наложителна за транспортните средства още от пролетта на 2018 година Новото разпореждане задължава производителите за слагат системи, които ще работят тъкмо в продължение на най-малко 14 години, като за този интервал те ще би трябвало да се актуализират.

Задачата на системата за круиз-контрол е да дават на лидера информация за рестриктивните мерки на скоростта, в които се движи транспортното средство. Ако водачът надвиши указаната стойност за съответния сектор, автомобилните производители ще би трябвало за употребяват няколко типа сигнали, с които да го уведомят. Сред тях са звукови сигнали, трептения на кормилото и наложително понижаване на скоростта.

От Европейската комисия подчертаха, че в тази ситуация не се изисква колите да бъдат оборудвани с функционалност за самостоятелно придвижване, защото круиз-контролът е спомагателна функционалност. Цялата отговорност за нейното потребление ще носи лидера. Тя ще се задейства още при пускане на мотора на автомобила, само че случай на заплаха на пътя, когато скоростта няма по какъв начин да бъде понижена, водачът ще може да я изключи с по-силно натискане на педала на газта.

Още от АВТО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР